Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„O zi cu tata” la Penitenciar
Penitenciarul Satu Mare  - Luni, 28 Iulie 2014

Serviciul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Satu Mare derulează, cu sprijinul Asociaţiei Bărbaţilor Creştini din România, programul „O zi cu tata”.

Având în vedere faptul că mare parte din persoanele care populează penitenciarele au avut parte de condiţii minime în formarea educaţională şi de modele predominant negative în dezvoltarea comportamentală, considerăm că un obiectiv important în procesul de reinserţie socială îl constituie revizuirea concepţiilor despre sine, lume şi viaţă.

Ineditul programului constă în combinarea activităţilor teoretice cu cele practice, astfel încât, după 4 întâlniri teoretice în incinta penitenciarului, este planificată o întâlnire practică, în comunitate, la care participă soţiile şi copiii persoanelor condamnate participante la program.

Dintre activităţile în comunitate incluse în program amintim „Tata şi copilul meşteresc împreună”, o activitate cu scop caritabil „Tata şi copilul slujesc împreună”, în care persoanele condamnate  petrec timp împreună cu copiii lor şi îi învaţă în acelaşi timp importanţa de a-şi ajuta aproapele.

Penitenciarul Satu Mare este al doilea din ţară care a implementat acest  program, după cel din Timişoara. Voluntarii care susţin acest proiect, cadrele din penitenciar, precum şi celelalte persoane condamnate au observat o schimbare în comportamentul şi atitudinea participanţilor la program. 

1415 vizite
Distribuie pe