Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ziua Recoltei ediția a IV-a
Veronica Hodas  - Sambata, 11 Octombrie 2014

Dechiderea oficială a Zilei Recoltei ediția a IV-a a avut loc sâmbătă, pe platoul din P-ța 25 Octombrie, în prezența autorităților locale și a sătmărenilor.





Ziua Recoltei cuprinde toată gama de produse pe care le are județul Satu Mare și județele vecine, Maramureș, Alba Iulia, Bistrița și Sălaj. Așadar timp de trei zile, sătmărenii și-au putut cumpăra produse tradiționale, de la expozanți de legume și fructe de sezon, utilaje agricole, instalații de irigat, dendrologie, flori, artizanat și așa mai departe.





După deschiderea festivă, oficialitățile locale au vizitat standurile producătorilor locali şi ai celor din judeţele vecine, după care au asistat la spectacolul folcloric susținut de interpreți din județul Satu Mare.






Primarul Dorel Coica a transmis sătmărenilor, în cadrul deschiderii oficiale, că acest eveniment constă în promovarea producției autohtone și își dorește ca toți cetățenii să consume numai produse naturale.



Vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor, prezent la târg în calitate de cumpărător și om politic a declarat că această zi este una tradițională în Satu Mare deoarece „oamenii pot să-și prezinte ceea ce au realizat în agricultură într-un an de zile” și se bucură deoarece sătmărenii pot să-și cumpere produse ecologice sătmărene.





De asemenea a ținut să-l felicite pe primar pentru această inițiativă lăudabilă și a menționat că „noi, Consiliu Județean,  nu am participat de această dată. Suntem în campanie electorală și am zis ca vrem să lăsăm oamenii să-și poată desfășura activitatea normal și să nu încurcăm această sărbătoare”.  







Târgul de produse tradiţionale rămâne deschis în Centrul Nou și duminică.

1613 vizite
Distribuie pe