Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sindicalistul-erou al polițiștilor, îndepărtat din sindicat
Florin Răchitan  - Sambata, 7 Mai 2016

Șeful Biroului Teritorial Satu Mare al Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP), Cosmin Andreica, a fost exclus din sindicat și, ca urmare, din toate funcțiile deținute în cadrul acestei structuri, în baza unei Hotărâri a Colegiului Director al SNAP.

Hotărârea cu pricina face referire la “comportamentul manifestat de către Andreica Dorel-Cosmin”, fără a da detalii despre ce anume comportament ar fi vorba.

Cert este că decizia de îndepărtare a polițistului sătmărean din sindicat a fost luată cu (aproape) votul unanim al membrilor Colegiului Director, cu o singură abținere.

Polițistul sătmărean Cosmin Andreica a devenit cunoscut  și la nivel național după ce Curtea Constituțională a României i-a dat dreptate într-un proces în care, în calitate de reprezentant al SNAP, a dovedit că toate avansările în grad în Poliție în ultimii patru ani s-au făcut ilegal, ceea ce i-a atras destule de necazuri din partea ofițerilor din sistem, cu gradele obținute prin simplu ordin de ministru.

La sfârșitul anului trecut, el a fost numit consilier personal al ministrului Muncii din guvernul tehnocrat, Claudia Ana Costea, iar atunci a precizat într-un comunicat de presă că noua poziție și atribuțiile sale în domeniul Dialogului Social la nivelul ministerului nu interferează cu activitatea sindicală.

Totuși, la 1 aprilie 2016, conducerea SNAP, în frunte cu președintele Iulian Surugiu, cunoscut în presa centrală ca pensionarul miliardar șef peste sindicatul polițiștilor, a reziliat contractul de muncă dintre SNAP și Cosmin Andreica.

Considerând această măsură ca fiind ilegală, polițistul sătmărean a atacat în instanță decizia conducerii SNAP la începutul acestei săptămâni. A doua zi s-a întrunit de urgență Colegiul Director al SNAP, care l-a exclus pe Cosmin Andreica din toate structurile sindicatului.

“Bătrânii sindicatului s-au simțit amenințați de tineri, fiindcă urmează alegerile interne, anul viitor, și atunci cel mai comod a fost să facă un puci. E un conflict între generații și de mentalități. În plus, președintele SNAP, Iulian Surugiu, a fost avansat ilegal la gradul de ofițer, în condițiile în care el este pensionar. Asta ca bonus de la Oprea (fostul ministru de Interne n.r.), că el umbla cu steluțele în buzunar” – a declarat Cosmin Andreica pentru SM Online.

El a anunțat că nu se lasă învins de sistem și va începe construirea unei noi structuri sindicale a polițiștilor la nivel național, deoarece “avem echipă, rezultatele vorbesc de la sine și avem tot viitorul înainte”. De-altfel, după ce au aflat de excluderea lui Cosmin Andreica din sindicat, mai mulți colegi ai săi și-au anunțat intențiile de demisie din SNAP.

Tags: cosmin andreica  sindicat  politie  excludere  
28251 vizite
Distribuie pe
colcer
CITEZ,,Cert este că decizia de îndepărtare a polițistului sătmărean din sindicat a fost luată cu (aproape) votul unanim al membrilor Colegiului Director, cu o singură abținere\".
Recunosc ca sunt in ,,DERIVA\".Dupa cate stiu un militar in activitate nu poate face parte din alte structuri ,,politice,sindicale ...\"In cotextul articolului nu se precizeaza ca este trecut in rezerva.Privind situatia descrisa de Cosmin Andreica nu este o noutate(pupicuristi sunt peste tot si declama sus si tare despre democratie).
2016-07-08 17:11:33
Flo
S-a dus la centu pentru ca a fost solicitat si acceptat.
Lipsa de unitate si comunicare la nivelul sindicatelor ,duce la conflicte.
Calmul si rabdarea este cheia tuturor succeselor.
Numai uniti vom castiga.
2016-05-18 08:55:30
ovi
este clar. au facut copii nostri dinti-spune Tudor Gheorghe- si a facut si andreica c. fiindca nu mai vrea sa se intoarca la munca, la Satu Mare, si-a gasit o alta sinecura. pentru el sindicatul nu a reprezentat decit fuga spre Bucuresti si bagarea in seama pe acolo.
2016-05-13 05:19:16
florian bota
Bravo Cosmin! Continua sa faci ceea ce crezi ca este corect si oamenii te vor urma! Succes!
2016-05-09 18:01:08