Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Diagnostic la distanţă în timp real - ecografii live între Satu Mare şi Cluj
Leontina Volosciuc  - Joi, 30 Aprilie 2009

Premieră în medicina sătmăreană. Cabinetul doctorului Dorel Coica, din Carpaţi II, a fost dotat cu un sistem de transfer în timp real a imaginilor ecografice, cu posibilitatea ajustării parametrilor ecografului, realizarea de măsurători şi tipărirea rezultatului de la distanţă.

 

Sistemul se numeşte tele-ecografie, iar oraşul nostru este al treilea din ţară, după Baia Mare şi Cluj, care beneficiază de acest sistem. Medicul Dorel Coica a prezentat presei sătmărene modalitatea de funcţionare a tele-ecografiei.


Totul se realizează prin internet, printr-o transmisie însoţită de o conexiune audio-video permanentă cu profesorul universitar Titus Şuteu de la Clinica Radusan din Cluj, cu posibilitatea vizualizării pacientului şi poziţiei transductorului. În acest fel, sătmărenii cu probleme de sănătate, care necesită efectuarea unei ecografii, nu mai sunt nevoiţi să se deplaseze la centrele universitare din ţară.

La cabinetul doctorului Coica, sătmărenii au posibilitatea, contra cost, să îşi efectueze ecografii abdominale, tiroidiene, de sâni, de genunchi, dopler vascular, varice, tromboflebite, carotide etc. Timpul de examinare a unui pacient este între 20 şi 40 de minute, în funcţie de afecţiuni.


Preţurile pentru o ecografie încep de la 100 de lei, iar bolnavii au nevoie de trimitere de la medicul de familie sau pot fi consultaţi direct la cabinetul doctorului Dorel Coica.

Programările încep din data de 3 mai şi se vor putea face la numerele de telefon 0771-67.72.13, 0732-11.68.49. Pentru început, la cabinet se va lucra doar două zile pe săptămână, luni şi miercuri între orele 16.00-18.00, iar dacă numărul solicitărilor va creşte, programul va fi adaptat cerinţelor sătmărenilor.

Tags: coica  ecografie  live  
3938 vizite
Distribuie pe