Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dacă Primăria n-a mișcat nimic, un sătmărean s-a apucat să facă singur patinoar în Grădina Romei
Florin Răchitan  - Duminica, 8 Ianuarie 2017

Judecând după isteria de pe rețelele de socializare, se pare că pe sătmăreni îi doare mai mult lipsa unui patinoar decât soarta Hotelului Dacia, mai ales după au citit articolele despre inițiativa Primăriei Carei, cea care a pus la dispoziția localnicilor un patinoar cu intrare liberă, în parcul castelului.

Scandal mare, Like&Share-uri, Rușine Primăria, să se facă să fie bine, să nu fie rău etc. Până la urmă, un tânăr sătmărean, Staharoczky Szabolcs, a anunțat într-un grup mare de Facebook că “Noa, hai să facem”!

El i-a chemat la mobilizare pe cei peste 10.000 de membri ai grupului, prezentând și detalii tehnice concrete despre cum s-ar putea amenaja, cu efort și investiții minime, un patinoar natural pe lacul înghețat bocnă din Grădina Romei.

A stabilit să se întâlnească duminică la ora 11, să vină fiecare cu câte-o lopată pentru a da la o parte zăpada de pe gheață și cu câte un bidon de apă, pentru a întinde o crustă nouă de gheață, care să acopere denivelările de pe stratul  format pe lac, ce a prins în gheață frunze putrede și tot felul de deșeuri.

La ora stabilită, în Grădina Romei a fost prezent Szabolcs împreună cu copilul său și doi copii ai unui amic + un cățel, pe care-l cheamă Barni. În acest timp, pe grupul de Facebook primea multe Like-uri, îndemnuri la spor la lucru și laude despre ce tânăr de ispravă este Szabolcs.

Împreună cu micuții entuziaști, Szabolcs s-a apucat de treabă și au reușit să curețe o porțiune de gheață, cât pentru un mini-patinoar, de care să se bucure copiii. Cam după o oră și-au făcut apariția în Grădina Romei și…noa cine?! Însuși primarul Kereskenyi Gabor, cu o lopățică, și city-managerul Maskulik Csaba, cu o mătură. Noa, acuma e bine! :)))))))

Tags: patinoar  gradina romei  satu mare  
22850 vizite
Distribuie pe
Staharoczky Szabolcs
Stimati Cititori!

Bineinteles ca a intrat si presa imedita pe tema.
Din acest motiv as dori sa clarific un pic FAPTELE:

1. NU am stabilit nimic cu nimeni. Am dat la cunostiinta grupului de Facebook ce vreau sa fac. Am avut cateva idei, care nu pot/puteam realiza singur, pentru care am cerut ajutorul comunitatii. M-am dus acolo si am facut ce mi-am propus ca pot sa fac si singur.

2. Abia a trecut o ora de cand am inceput si a venit si Dl. primar Kereskenyi Gabor si Dl. Maskulik Csaba. Au oferit IMEDIAT ajutorul sa aduca apa pentru acoperirea denivelarilor de gheata, si au analizat amanuntit situatia: cata apa ar trebui, cum ar putea fi adus, etc. Nu cu galeata, ci cu masini, mai multi metri cubi, etc. Deci au preluat partea cea mai grea de realizat dintre toate problemele.

Acestea sunt FAPTELE!!!!
Desigur, la aceasta discutie nu a fost prezent nici un razboinic de fotoliu, care arunca cu pfui si rusine.
Nu a fost acolo nici domnul ziarist. Fiindca am fost numai noi 3. Daca erau acolo, poate aflau mai mult si erau mai destepti.

Imi pare rau, ca aruncatul cu pareri, noroi, etc. este mai important decat solutia.

Cu stima
Staharoczky Szabolcs
2017-01-08 20:11:01
princz katalin
frumos macar kereskenyi nu interzice sa se faca
2017-01-08 17:35:19
Smith Crina
Vaii,ce rau imi pare ca nu am stiut de initiativa !!! :(((( Tot respectul Szabolcs!!!
2017-01-08 15:00:22
Erdei Katalin
BRAVO!!Stima si respect ptr initiativa cu care a vrut sa fie in folosul tuturor satmarenilor!!si nu numai !!pacat ca nu a avut mai multe ajutoare!!prin prezenta lor edilii orasului au demonstrat ca intradevar ar fi nevoie de un patinoar!!ramane de vazut cum continua acest proiect!!
2017-01-08 14:57:34
Mihaela
Pe vremea raposatului erau o multime de patinoare la multe scoli, licee, gradina Romei. In acest an am fost sa patinam la padurea Noroieni dar si acolo e greu dupa zapada cazuta si inghetata. E atat de usor de improvizat un patinoar la scoli si totusi nimeni nu face nimic din conducerea acestora (de primarie nu mai vorbim)...Continuam sa fim cel mai inapoiat oras din zona unde, in perioada iernii , nu ai absolut nimic ce sa faci.Ne depaseste si Careiul. Rusine Kereskeny ,bravo Szabolcs.
2017-01-08 14:08:22