Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Revoltă la Pomi! Localnicii se solidarizează cu bătrânul podar, care dă ANAF-ul în judecată.
Florin Răchitan  - Sambata, 20 Mai 2017

Drama bătrânului podar de la Pomi, amendat cu 6.000 de lei de către inspectorii ANAF pentru că nu avea casă de marcat, continuă!

După reacția uluitoare a podarului Ioan Coț, care, în semn de protest față de ceea ce consideră a fi o pedeapsă nedreaptă din partea autorităților statului, a scos pur și simplu din apele Someșului ultimul bac funcțional din regiunea noastră, pe ambele maluri ale râului s-au adunat săteni furioși, nemulțumiți de situația în care s-a ajuns din cauza excesului de zel al inspectorilor ANAF.

Sâmbătă a fost un du-te vino continuu pe malul Someșului, după ce articolul publicat de SM Online a devenit viral pe Internet în toată țara, iar badea Ioan Coț nu mai prididea cu interviurile acordate echipelor trimise de toate televiziunile de știri de la București.

Între timp, contabilul și avocatul bătrânului podar au făcut front comun și au anunțat că dau în judecată ANAF și vor merge până-n pânzele albe pentru dreptate.

O trebuit să răstorn tătă casa cu susu-n jos să caut popiroașele alea pe care mi le-o cerut inspectorii, ca și cum n-aveam altă treabă ziua-n amiaza mare, când se-nșirau ștrafurile și aici (malul sătmărean n.r.) și dincolo (malul dinspre Maramureș n.r.), că-i de lucru pe câmp, nu de stat la controale! Au văzut și ei că n-am avut nici o problemă până acuma, dar tot mi-au dat amendă. Amu nu-mi puteau da batăr un avertizment sau cum se zice?! Domnu arvocat zice că merem până la CEDO, dacă trebe. Că ce, numa Tânțaș poate să meargă acolo? (miliardar local, condamnat pentru distrugerea hotelului monument istoric din centrul municipiului Satu Mare n.r.)”.

Se pare că activitatea colegilor din presa centrală a dat roade: un reprezentant al conducerii ANAF a promis că se va deplasa personal, luni dimineața, la Pomi, pentru a găsi o soluție prin care să se rezolve problema.

Deoarece ieri ne-a fost fizic imposibil să ajungem până în capătul județului la timp pentru a-i prinde în exercițiul funcțiunii pe inspectorii ANAF, fiul podarului ne-a trimis azi un filmuleț în care a surprins pregătirile pentru scoaterea la mal a bacului de pe Someș, un gest ce a aprins scânteia revoltei de la Pomi. Iată: 




59427 vizite
Distribuie pe
Mihai
Au gasit unul care munceste, pe el, toti parazitii care-si acopera cheltuielile cu banii din amenda nemeritata. Ar trebui nu dati afara ci pusi sa munceasca cu podul o luna, doua si in timpul asta sa plateasca si amenda. Ar ajunge sa mearga pe jos si sa manance numai semninte.Mi-ar place dar n-o sa vad dreptate.
2017-05-24 21:23:15
Dan
Terorismul fiscal al ANAF, ticalosia agentilor si tembelismul legilor infecte au adus lucrurile aici.
2017-05-23 08:39:19
OVIDIU
ANGAJATI UN LUNETIST LA POD !
2017-05-23 01:10:07
luki
unde ati vazut control ANAF la Kaufland Lidl Bila Auchand sa alte mari lanturi de magazine , nu au curajul (sa se lege la cap),mai bine fac controale la firme mici sau persoane fizice
2017-05-22 22:53:16
petre
Elita mafiota sigur se abat de la aceasta situatie si nu ii verifica astia trebuiau linsati de localnici deoarece au tupeul de a surminarea activitatea populatiei. Normal Seful acestora trebuie sa le desfaca contractual de munca cu litera I (abuz si fara drept de angajare intacelasi domeniu)))
2017-05-22 20:39:43
dANIEL
"... un reprezentant al conducerii ANAF a promis ca se va deplasa personal, luni dimineata, la Pomi, pentru a gasi o solutie prin care sa se rezolve problema." Problema nu va cu adevarat rezolvata decat dupa ce indivizii care au dat amenda nu vor fi dati afara si bagati in puscarie pntru abuz in serviciu contra intereselor publice!
2017-05-22 20:20:36
somesan
Oare care sunt cheltuielile celor de las ANAF. Decontul de deplasare 2 zile, diurna, sportul de periculozitate... etc. Dar costurile cu deplasarea superiorului ANAF? Sau este o ”circulara” de a distruge tot ce este privat pentru intoarcere la vremurile nostalgice? Cei doi trebuie sanctionati pentru hartuire. Oare cu traficul din vama, cafea, alcool, tigari, combustibil, flori, fructe s-a terminat in BH, SM? Si asta era problema arzatoare, prioritatea zonala, ca... nu cred ca este una guvernamentala? Asa sa va ajute Dumnezeu, exact cum sprijiniti tara aceasta si contribuabilii ei d-lor de la ANAF, amarati care se ”rusineaza” cu salar de 1.000 euro...cu prima de vacanta cu prima de Craciun si Paste , samd.
2017-05-21 15:40:39