Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Campania „Aripi Frânte” la final
Poliția Satu Mare  - Joi, 21 Decembrie 2017

Marți, 19 decembrie a.c., în incinta magazinului Kaufland, s-a desfășurat evenimentul de final al campaniei de prevenire a violenței în familie ,,Aripi Frânte”, inițiată de Inspectoratul General al Poliției Române și Asociația ,,Necuvinte” din  București.

Demarată în judeţul nostru în luna februarie a acestui an, campania ,,Aripi Frânte” s-a adresat în special femeilor (potenţiale victime şi victime ale violenţei domestice), cât şi tinerilor de ambele sexe cu vârste între 14 -35 ani.

Campania a vizat reducerea fenomenului violenţei în familie, a victimizării şi revictimizării, dar şi informarea publicului larg cu privire la modalităţile de recunoaştere a victimizării şi de acţiune legală  în aceste situaţii. În această perioadă au fost organizate şi susţinute de poliţişti şi reprezentanţi ai altor instituţii partenere  o serie de sesiuni de informare în liceele și în societățile comerciale din județul Satu Mare.

Organizată sub forma unui stand informativ, activitatea care a încheiat campania de prevenire a violenței în familie s-a adresat publicului larg, polițiștii sătmăreni din structurile de prevenire și ordine publică și specialiștii în domeniu din alte instituţii  oferind informații relevante cu privire la serviciile de care poți beneficia ca victimă a violenței intrafamiliale,  măsurile legale care se pot întreprinde de către  victimă,  emiterea ordinului de protecție, măsurile, obligațiile sau interdicțiile indicate expres de lege și dispuse de căre instanță  în scopul înlăturării stării de pericol.

Partenerii implicați în desfășurarea campaniei ,,Aripi Frânte” -  Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere  Antidrog Satu Mare, C.J.R.A.E.,  D.G.A.S.P.C., Poliția Locală Satu Mare, Asociația ,,STEA” Satu Mare, Direcţia de Sănătate Publică au fost prezenți la evenimentul de final, reprezentanții acestor instituții aducându-și aportul la informarea publicului larg vizând  ajutorul real pe care îl pot oferi în conștientizarea și limitarea fenomenului violenței în familie prin cunoaşterea caracterului penal al agresiunilor. Broșurile, pliantele și materialele aferente campaniei au fost distribuite participanților, urmărindu-se transmiterea mesajului ,,Meriţi să trăiești fără teamă!”.

Creații pe tema violenței în familie ale elevilor Liceului de Artă ,,Aurel Pop” din Satu Mare, dar şi ale elevilor Liceului Teoretic din Negreşti Oaş, au fost expuse, alături de materialele folosite pe parcursul activităților desfășurate, publicul larg fiind astfel  sensibilizat cu privire la consecințele violenței intrafamiliale, unde victime sigure sunt în primul rând copiii, obligați să suporte calvarul violenței, fenomenul îmbrăcând o paletă extinsă de manifestări, de la forme uşoare ce ţin de violenţa verbală într-un crescendo către violenţa psihică (presiuni, ameninţări, şantaje, interdicţii) şi forme din ce în ce mai grave de violenţă fizică, culminând cu omorul.

Peste 300 de ghiduri privind siguranţa victimelor violenţei în familie au fost distribuite  în cadrul evenimentului de final de campanie prin implicarea membrilor Echipei Intersectoriale Locale pentru prevenirea şi combaterea exploatării copiilor prin muncă, prevenirea violenţei asupra copilului şi a violenţei în familie. De altfel, pe tot parcursul acestei campanii instituţiile partenere, membre ale Echipei Intersectoriale şi-au adus aportul la răspândirea informaţiilor către victime şi potenţiale victime.

Poliţiştii sătmăreni au organizat şi susţinut în campania Aripi Frânte 22 de activităţi informative în  9 licee  şi alte 9 întâlniri în societăţi comerciale din judeţ, precum şi numeroase activităţi destinate publicului larg, între care acţiuni stradale, expoziţii, standuri informative, numărul beneficiarilor direcţi fiind de peste 2400 de persoane, în majoritate liceeni şi femei.

La aceştia se adaugă persoanele consiliate şi informate de către poliţiştii din structurile de ordine publică atât în mediul urban cât şi în cel rural, ghidurile informative fiind puse în continuare la dispoziţia tuturor celor interesaţi în toate unităţile de poliţie şi posturile comunale de poliţie.

 

Tags: campanie  final  aripi frante  
1510 vizite
Distribuie pe