Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Terapie cu cai pentru copiii autiști, la Centrul Ecvestru ”Perla Neagră” de la Ardud
Florin Răchitan  - Miercuri, 6 Iunie 2018

Studiile de specialitate, dar chiar și observațiile simple, empirice, au arătat că așa-numitele terapii ecvestre sunt foarte eficiente în dezvoltarea și integrarea în societate a persoanelor cu diferite dizabilități, inclusiv a celor care suferă de autism.




Asemenea terapii se practică demult chiar și în țara noastră, dar în județul Satu Mare s-a înregistrat marți o premieră în acest sens, odată cu vizita copiilor autiști de la Asociația Sfântul Benedict la Centrul Ecvestru ”Perla Neagră” din Ardud, înființat de consilierul județean Adrian Cozma.




Pentru toți cei implicați în acest proiect a fost o zi specială, marcată de multe zâmbete și lacrimi de fericire. Copiii au învățat, în prima fază, cum să așeze șeile pe cai, apoi au călărit supravegheați de membrii Asociației ”Perla Neagră”, deținători de cai de rasă din tot județul.




”Astăzi facem un prim pas pentru a ajuta acești copii, le-am dat posibilitatea să fie în mijlocul naturii, călărind, adică să-și petreacă o zi mai altfel decât cele cu care s-au obișnuit. Dorim să dezvoltăm acest proiect, ne-am consultat cu reprezentanții Asociației Sfântul Benedict și vom face un calendar de acțiuni pe viitor” – a declarat inițiatorul proiectului, consilierul județean Adrian Cozma.




Tags: terapie  cai  perla  neagra  ardud  adrian cozma  
2000 vizite
Distribuie pe