Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Jaf armat la RDS – încă unul
Leontina Volosciuc, Florin Răchitan  - Joi, 25 Iunie 2009

Cel care a făcut în primăvară jaful spectaculos de la casieria RDS de pe strada Lalelei din Satu Mare a lovit din nou. Sau un admirator de-al lui.

Cert este că face mişto de autorităţile care n-au reuşit de atunci să-l prindă, iar modul de operare a fost copiat la perfecţie, fără ca cineva să fi putut preveni sau opri jaful.

 

Profitând de lipsa clienţilor aproape de ora închiderii, un bărbat cu mască pe faţă a intrat în casieria RDS, miercuri în jurul orei 17.00, a ameninţat-o pe casieriţă cu un pistol, despre care nu se ştie dacă era adevărat sau de jucărie, şi a fugit cu banii, de data asta cu 2.800 RON.

 

Cele trei casieriţe care se aflau în incintă la ora jafului au fost atât de speriate încât au apăsat butonul de alarmă abia după de a plecat hoţul. Ele spun că hoţul de acum li s-a părut a fi mai tânăr decât cel care a comis jaful în luna martie.

Angajaţii firmei de pază cu care are contract RDS au sosit repede la faţa locului, dar nu destul de repede ca să-l prindă pe făptaş, acesta dispărând în zona podului Golescu.

În urma primelor cercetări, poliţiştii sunt încrezători că de data aceasta îl vor prinde pe hoţ, deoarece a lăsat mai multe indicii la faţa locului.

Societatea RDS, amendată de trei ori pentru lipsa planului tehnic al sistemului de alarmă

 

Conducerea societăţii RDS a fost sancţionată de trei ori pentru lipsa planului tehnic al sistemului de alarmă şi pentru neîntocmirea planului de transport a valorilor monetare.

Sancţiunile au fost aplicate în cadrul unor controale efectuate atât înaintea primului jaf, comis în luna martie, cât şi după. Prima amendă aplicată societăţii RDS a fost de 700 de lei, a două de 2.000 de lei, iar a treia în cuantum de 5.000 de lei, adică în total cam cât suma de care a fost „uşurată” societatea la cele două jafuri.

Poliţiştii spun că dacă reprezentanţii societăţii ar fi întocmit planul tehnic şi l-ar fi prezentat spre avizare, ar fi primit unele sugestii cu privire la sistemul de alarmă şi cel de înregistrare video.


Cercetările continuă, vom reveni cu amănunte.


Tags: jaf  armat  rds  
3998 vizite
Distribuie pe