Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mamele care alăptează sunt invitate la „Marea Atașare”
SM Online  - Marti, 24 Iulie 2018

În perioada 1-7 august se sărbătorește Săptămâna Internațională a Alăptării, iar cu această ocazie, sâmbătă, 4 august 2018, de la ora 10.00, pe platoul din Grădina Romei va avea loc evenimentul „Marea Atașare” organizat de dr. Roxana Varga.

Acest eveniment are ca scop promovarea alăptării în comunitatea noastră, iar organizatorii își doresc promovarea resurselor corecte de informare și suport pe tema alăptării, încurajarea tolerării alăptării în spațiile publice, transformarea alăptării într-un gest firesc, prezent zilnic în jurul nostru.

Marea atasare este o inițiativă mondială de succes care crește conștientizarea alăptării, încurajează formarea grupurilor de sprijin între persoanele care alăptează și își propune să normalizeze alăptarea ca parte a firescului, al existenței.

Mame care alăptează din întreaga lume, se întâlnesc în locațiile stabilite pentru a-și atașa copiii simultan la sân. Toți copilașii atașati sunt numărați pentru a se stabili recordul.

Recordul mondial al marii atașări este de 17.992. Anul acesta vor fi numărate și mămicile din orașul nostru.

Alăptarea în public este importantă pentru ca alăptarea este o parte firească a vieții, iar alăptatul în public ajută la creșterea toleranței comunității față de acest gest minunat, posibilitatea de a alapta in public face alaptarea mai usor de realizat.

Dr. Roxana Varga - medic specialist neonatolog, consultant in alaptare IBCLC (@MamaMea.SM) și Grupul de sprijin în alăptare @Sprijin în alăptare Satu Mare invită toți părinții, viitorii părinți și copiii să participe la celebrarea alăptării.

Atmosfera va fi întreținută de Michelino Kids Corner și Festiland, iar în cadrul evenimentului mamele vor putea câștiga premii în cadrul tomoblei organizate și vor putea purta un dialog deschis cu medicii de pe Secția Nou-Născuți a SJU Satu Mare.

Partenerii acestui eveniment sunt Primăria municipiului Satu Mare și Spitalul Județean de Urgență Satu Mare.

Tot în cadrul ”Săptămânii Internaționale a Alăptării” mamicile din grupul de sprijin în alăptare vor aduna fonduri online pentru realizarea a două zone pentru alăptat în sectia Nou Născuți.

Alătura-te și tu campaniei lor, fii activ în comunitatea ta!

Tags: eveniment  marea atasare  alaptare  public  
1607 vizite
Distribuie pe