Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Grupul de mame „Sprijin în alăptare Satu Mare” au adunat bani pentru secția de Neonatologie
Veronica Bretan  - Miercuri, 26 Septembrie 2018

În luna august grupul de mame „Sprijin în alăptare Satu Mare”, alături de Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare prin dr. Roxana Varga – medic specialist neonatolog au sărbătorit doi ani de la înființare și au marcat cea de-a doua ediție a „Săptămânii Internaționale a alăptării”.

În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi la SJU Satu Mare, dr. Zita Lucky, medic neonatolog la secția nou născuți a declarat că „maternitatea noastră va sprijiji întotdeauna alăptarea și datorită acestui fapt este obligatoriu să fim și noi prezenți la „Marea Atașare”. Noi apreciem foarte mult această manifestare și organizatorii ne-au ajutat și au strâns fonduri pentru secția nostră.”

Evenimentul „Marea Atașare” a avut, pe lângă scopul de a promova alăptarea, și un scop caritabil, organizându-se o strângere de fonduri pentru amenajarea a două spații pentru alăptare în incinta secției de Neonatologie a spitalului.

În urma acestei strângeri de fonduri s-a adunat suma de 4.630 de lei din care s-au achiziționat două fotolii de alăptare, pompă pentru muls electrică Spectra, paravan izoltor, noptiere, cuiburi pentru prematuri, ochelari pentru fototerapie, casetofon USB pentru sporirea confortului prematurilor, material textil pentru confecționarea de scutece pentru pătuțurile din saloanele rooming-in. De asemenea, a fost realizat un panou informativ „Gânduri despre alăptare”, ce reprezintă alăptarea pentru mamele din grupul de sprijin și informații prețioase și corecte despre alăptare.

Dr. Roxana Varga, a declarat faptul că susține 100% grupul mamelor. „A fost o surpriză foarte plăcută când le-am descoperit pe mame și le susțin 100% pentru că informațiile pe care le oferă sunt corecte. M-au ajutat și s-au implicat foarte mult în organizarea evenimentului „Marea Atașare”.

Dr. Zita Lucky a mai menționat că se dorește creșterea calității actului medical și îngrijirii medicale.

De asemenea, se lucrează la un nou proiect, skin to skin (piele la piele) între mamă și nouă născut. Copilul nou născut să fie atașat de burta mamei pentru ca acest lucru ajută foarte mult adaptarea la viața extrauterină. Un alt proiect este roaming 24 din 24, iar acest lucru constă în faptul ca nou născutul să stea permanent lângă mamă deoarece este foarte bine pentru dezvoltarea contactului între mamă și copil și este cheia succesului alăptării.

Anual, la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare se nasc aproximativ 1.800 de copiii din care 200 se nasc prematur.

Tags: grup  mame  spital  neonatologie  donatie  
2753 vizite
Distribuie pe