Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
CSM i-a revocat pe procurorii DNA care ”băgau frica în judecători” și la Satu Mare
Mediafax  - Miercuri, 30 Ianuarie 2019

Secţia pentru procurori a CSM a avizat favorabil cererea şefului interimar al DNA, Călin Nistor, de a-i revoca din funcţia de procurori la DNA Oradea pe Ciprian Man şi Cristian Marius Ardelean, în urma înregistrării privind judecătorii, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din Consiliu.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deschis un dosar penal având ca obiect conţinutul înregistrării din interiorul DNA Oradea, în urma denunţului unui ONG, procurorii dispunând începerea urmăririi penale in rem în această cauză. De altfel, mai mulţi procurori DNA Oradea au fost audiaţi în această cauză.

Dosarul a fost deschis după ce avocatul Răzvan Doseanu a publicat o înregistrare audio a unei şedinţe a DNA Oradea din ianuarie 2018. În înregistrare se vorbeşte de urmărirea penală a unor judecători ca să intre "frica în ei". Avocatul a susţinut că a primit înregistrarea anonim şi a dat numele celor care ar fi participat la şedinţa DNA Oradea, spunând că le recunoaşte vocile personal. Astfel, el i-a nominalizat pe procurorii Man Ciprian, Muntean Adrian, Ardelean Ciprian, Pantea Cosmin şi Rus.

După cum am semnalat anterior, printre numele magistraților luați la țintă de procurorii orădeni apare și cel al judecătorului sătmărean Remus Nemeș, în contextul anchetelor desfășurate de aceștia în mai multe dosare din Satu Mare.

Tags: procurori  dna  man  ardelean  revocare  
1252 vizite
Distribuie pe