Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Soții Bertici pornesc în aventura vieții lor, la polul frigului din Siberia
Veronica Bretan  - Miercuri, 4 Decembrie 2019

Soții Bertici se apropie cu pași repezi spre cea mai „extremă expediție”. Cei doi vor porni, în data de 12 decembrie, în aventura vieții lor, spre Polul Frigului, la Oymiakon, Siberia.

Este primul echipaj de români care vor ajunge la cel mai friguros loc de pe pâmânt cu un singur echipaj, în luna ianuarie, în plină iarnă cu o Dacia Duster. În prima lună a anului termometru în Yakutia ajunge la -65 de grade Celsius. În total soții Bertici vor parcurge 25.000-27.000 de km din care 10.000 de km vor fi în Siberia Sălbatică.

În cadrul unei conferințe de presă, Attila Bertici a declarat că de această dată vor merge cu o Dacia Duster. „Nu va fi mai ușor pentru că e o mașină nouă cu mult mai multă electronică, dar este o mașină pregătită. Am încredere în mare în Duster și nu vom rămâne pe drum. Echipamentele necesare le-am făcut la comandă. Cel mai greu va fi ajutorul care vine de la mii de km. Avem 200 de km pe râuri, ape înghețate, iar iarna sunt făcute drumuri și cam 30 de mașini pică în râu. Riscuri sunt foarte multe, dar ne bucurăm și ne mândrim că vom fi primul echipaj românesc care mergem cu o mașină. Noi mergem în ianuarie când s-a măsurat această temperatură extremă. Acum merg cu Kinga și sper să nu ne certăm. Va fi și un test pentru noi.”

Kinga Bertici a recunoscut că are emoții foarte mari, dar este o aventurieră. „Nu am mai fost nici în Rusia, nici în Siberia, sunt foarte curioasă cum va reacționa corpul meu la -50 de grade. Am emoții, mi-e frică, dar cred că suntem destul de echipați și ne-am regătit destul de mult încât să nu avem probleme și sper ca și Dumnezeu să fie cu noi.”

Cei doi sătmăreni le mulțumesc sponsorilor, în special sponsorului Gemelli care au fost alături de noi și anul trecut, Autoclass și „au fost foarte multe persoane fizice care ne-au ajutat, dar nu vor să apară nicăieri. În fiecare zi se oprește curierul și ne aduce ceva, un ou, o pătură, o pernă. Și ne pică foarte bine pentru că nici nu ne-am imaginat că sunt oameni care se gândesc la tine.”

 

Tags: bertici  expedie  polul frigului  
1461 vizite
Distribuie pe