Locale Altele
Duminica, 27 Octombrie 2024
Dum, 27 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Asociația „Unu și Unu” în sprijinul copiilor născuți prematur
Spitalul Județean de Urgență Satu Mare  - Vineri, 6 Decembrie 2019

Miercuri, 5 decembrie, în cadrul secției de Nou Născuți de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a avut loc un eveniment în cadrul căruia s-a marcat „Ziua Prematurului”.

Dedicat mamelor și copiilor născuți preamtur, evenimentul a fost organizat de Asociația “Unu si Unu” din Satu Mare.

Asociația își propune să devinăvocea prematurilor şi a bebeluşilor spitalizaţi din România, inclusiv din cadrul SJU SatuMare. Sprijinul este oferit prin numeroase programe din secțiile de neonatologie din țară, prin donațiimateriale, cursuri gratuite pentru personalul medical, sprijin oferit părinților cu copii născuți prematur etc.

De la dr. Varga Roxana, medic specialist încadru secției de Nou Născuți de la SJU Satu Mare am aflat că această întâlnire, de tip “grup de suport” s-a dorit a fi o discuție constructivă. O întâlnire la care a participat personalul secției (medici, psihologi, asistente), mămici de bebeluși născuți prematur, dar ajunși acum la vârsta de sugari precum și mamele copiilor prematuri internați în sectie.

”Nevoile unui nou-născut prematur nu se limitează doar la soluții medicale. Nașterea și creșterea unui astfel de copil implică un mare grad de stres,o traumă  pentru părinți care necesită oatenție la fel de mare ca cea a patologiilor medicale care pot apărea secundar prematurității”, a declarat dr. Varga la încheierea întâlnirii.

 

1178 vizite
Distribuie pe