Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
După ce în iarna trecută a ajuns la polul frigului, Attila Bertici pregătește o expediție la Cercul Polar
Florin Răchitan  - Duminica, 23 August 2020

În iarna trecută, zeci de mii de followeri din Satu Mare și din toată țara au urmărit cu sufletul la gură vlogul zilnic al soților Bertici în expediția lor cu o Dacia Duster până la polul frigului din Siberia.

Și pentru că nu s-a săturat de aventurile extreme, Attila Bertici, împreună cu niște prieteni într-o altă mașină de aceeași marcă, pregătește o nouă expediție, de data aceasta de-a lungul Cercului Polar.

Plănuiesc să pornească după Revelion, iar traseul lor va trece prin tundra înghețată din Rusia, Norvegia și Finlanda, testând cu această ocazie și rezistența Dusterelor în condiții extreme.

”Cu ajutorul bunulului nostru prieten Sergei, am ales un traseu foarte spectaculos, dar și foarte greu, unde nici Google Maps nu știe să existe drumuri. Mergem in zone unde doar iarna se circula, sute de kilometri pe râuri și lacuri înghețate. Vom face peste 4.000 kilometri dincolo de Cercul Polar in plină iarnă rusească!

Credem ca va fi cea mai grea expediție de pana acum. Nu va fi frigul extrem din Oymyakon, in schimb va fi foarte multă zăpada, viscol și drumuri impracticabile, mai ales pentru Duster. Vom merge doua echipaje (2 Dacii Duster) una pe benzina “Black NEO” și una pe motorina. Echipa noastră “Hello Siberia” este compusă din: Attila Bertici și Nicolae “Nicu” Bertici. Echipa “Blue Duster” este alcătuită din Vasile Hortobet și Dan Paici “Lupul Singuratic”.

Tags: expeditie  cerc  polar  bertici  
2752 vizite
Distribuie pe