Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sătmarul, de la înălţime – Galerie Foto
Florin Răchitan  - Joi, 17 Septembrie 2009

„Juliette, ocol spre Nord-Est, până lansăm paraşutiştii”- răsună comanda în căşti, iar pilotul răstoarnă pe o parte, în aer, micuţul aeroplan IAR botezat „Juliette” şi ia un viraj strâns, îndepărtându-l de aeroport.

Zburăm cu 150 km/h, la o altitudine de 150 metri, iar deasupra noastră un biplan „răsfira” în aer câţiva paraşutişti, care s-au şi adunat repede în formaţie, oferind o imagine ce tăia respiraţia.

 

Eram spre finalul zborului-surpriză oferit ziariştilor din presa locală de către organizatorii mitingului aviatic de sâmbătă, iar pilotul de lângă mine, Adiel Ştef, manevra aparatul cu uşurinţa cu care mă strecor eu cu Loganul printre Daciile 1300 pe drumul de la Mădăras la Curtuiuş.

 

Am profitat din plin de oferta organizatorilor şi am survolat Sătmarul. Senzaţiile nu pot fi redate în fotografiile de mai jos, dar ele dau o idee despre ceea ce vor vedea Şoimii României – Hawks of Romania în timpul acrobaţiilor aeriene pe care le vor face sâmbătă.

 

A fost o ocazie poate unică pentru mulţi dintre noi, într-o amiază frumoasă de toamnă, iar bucuria copilărească pe care am trăit-o se poate vedea şi în fotografii.












Şi fiindcă piloţii, ca nişte bărbaţi adevăraţi, ascultau Pink Floyd la greu, dedicaţie specială pentru ei:






Tags: zbor  antrenament  hawks of romania  


1655 vizite
Distribuie pe