Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Între timp, comemorarea eroilor sătmăreni ai Revoluției din 1989
Florin Răchitan  - Luni, 20 Decembrie 2021

Raluca Sălăjan, Szabo Antal, Ioan Marinel Ciul, Sofalvi Gyorgy,  Grigore Zimbru, Kiraly Mihaly şi Csaba Gergely sunt cei șapte eroi sătmăreni ai Revoluției din 1989 care și-au dat viața pentru niște idealuri care poate nu le erau clare tuturor, dar cei care au trăit acele vremuri știu că și-ar fi dat și zece vieți pentru acestea.







La 32 de ani de la acele evenimente, singurul reprezentant al autorităților județene care a participat la manifestările de comemorare din Gherța Mică și Călinești-Oaș a soldaților Ioan Marinel Ciul și Grigore Zimbru, primele victime ale luptelor din orașele în care ei erau militari în termen, a fost vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Cristian Valer Beșeni.







”S-a murit pentru libertate, iar lecția uriașă care rămâne este că pentru libertate trebuie să ne batem în fiecare zi. Mă înclin în fața exemplului lor de curaj și de solidaritate, care, în mod cert, a schimbat în bine destinul întregii țări. Să-i prețuim mereu pe cei care s-au sacrificat pentru libertatea noastră!” – a îndemnat Cristian Valer Beșeni.










2031 vizite
Distribuie pe