Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, numit ”Omul Anului” la Cernăuți
Florin Răchitan  - Luni, 24 Ianuarie 2022

Colaborarea dintre autoritățile locale din Ardud, prin intermediul primarului Ovidiu Duma, și reprezentanții comunității românești din Bucovina de Nord este deja o tradiție prin care se ține în viață cultura românească din această regiune a Ucrainei și legătura locuitorilor de acolo cu Țara Mamă.

Cea mai recentă acțiune în care a fost implicat primarul orașului sătmărean a fost o donație substanțială de cărți românești pentru copii, care au ajuns la biblioteca din Cernăuți chiar de Ziua Națională a României.

Ovidiu Duma a petrecut și sărbătoarea Micii Uniri tot la Cernăuți, unde gazdele, sub amenințarea reînnoită a războiului și perspectiva pierderii dreptului de a mai studia la școală în limba lor maternă în urma unei legi votate chiar de țara ai cărui cetățeni sunt, l-au primit pe primarul orașului Ardud ca pe un erou și, în prezența consulului general al României la Cernăuți, Irina Stănculescu, i-au acordat titlul onorific de ”Omul Anului”.

”O vorba românească spune că “binele se face în liniște”, lucru pe care de multe ori l-am respectat, iar azi, în Bucovina noastră de Nord, binele făcut în liniște a fost onorat cu titlul de “OMUL ANULUI 2021” pentru implicarea și activitatea depusă în slujba păstrării elementului românesc în teritoriile României vitregite de istorie.

Mulțumiri deosebite se îndreptă spre românii din Raionul Cernăuți, care luptă zilnic pentru România Mare, dar mai ales lui Iurie Levcic, directorul Școlii Bucovinene de Artă, care oferă pavăză bucovinenilor de dincolo de granița românească” – a declarat Ovidiu Duma.

1552 vizite
Distribuie pe