Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
DNA face percheziții la Primăria Satu Mare. Suspiciuni de corupție și fraudă de milioane de euro la Lacul Cubic
Florin Răchitan  - Marti, 22 Martie 2022

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate corupției și de fraudare a fondurilor europene comise în perioada 2020-2021.

În cursul zilei de 22 martie 2022, ca urmare a obținerii autorizării legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții la sediul unei instituții publice din municipiul Satu Mare. În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Se pare că procurorii caută documente legate de două proiecte derulate în ultimii ani la Satu Mare, dintre care cel mai important este cel al ”reabilitării” zonei fostului Lac Cubic, un proiect de peste 13 milioane de lei, care a eșuat încă din faza de șantier, vechiul lac ”reapărând” ca prin minune la începutul acestui an, după ce firma contractată de Primăria Satu Mare apucase să așeze omniprezentele dale de beton și chiar și instalațiile de mobilier urban și locuri de joacă pentru copii.


Fiind vorba de fonduri europene, potrivit informațiilor noastre a intrat ”pe fir” Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), care colaborează cu Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi.
1177 vizite
Distribuie pe