Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
A fost inaugurată șoseaua de centură a municipiului Satu Mare
Florin Răchitan  - Vineri, 8 Iulie 2022

La mai bine de cinci ani după ce a început proiectul și după ce o porțiune importantă a fost deschisă circulației la sfârșitul anului trecut, șoseaua de centură a municipiului Satu Mare a fost în sfârșit inaugurată oficial pe toată lungimea ei.

Spre deosebire de programul anunțat inițial, premierul Nicolae Ciucă nu a mai ajuns la Satu Mare, el fiind reținut la București cu ocazia depunerii jurământului noului ministru al Agriculturii, Petre Daea, dar au venit la Satu Mare câte-un reprezentant important al fiecărui partid din coaliția guvernamentală: ministrul liberal de Interne, Lucian Bode, ministrul Apărării, Vasile Dâncu din partea PSD, precum și vicepremierul Kelemen Hunor din partea UDMR.

Dintre cei trei, Lucian Bode, cel care a fost implicat direct în proiect pe vremea când era chiar ministru al Transporturilor, a vorbit despre blocajele de care s-au lovit pe parcurs și despre problemele pe care le are în continuare acest proiect, referindu-se la întârzierea plății despăgubirilor pentru posesorii terenurilor expropriate pe traseul șoselei de centură, dar a subliniat și importanța strategică pe care o are acest drum, cu implicații transfrontaliere, în  condițiile în care, potrivit planurilor actuale, ar urma să facă parte din drumul expres ce va lega Baia Mare de Satu Mare și va continua spre noul punct de trecere a frontierei ce ar urma să se deschidă la Oar.   

După discursuri, sărind peste momentul oarecum tradițional al tăierii de panglică, oficialitățile au făcut un tur al șoselei de centură.

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime totală de peste 19 km, fiind prevăzută cu două noduri rutiere, precum și cinci poduri și pasaje. Șoseaua este o investiție a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, printr-un proiect finanțat integral din fonduri europene prin POIM – Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

1073 vizite
Distribuie pe