Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Protest la trecerea de cale ferată de la Balta Blondă după ce autoritățile au izolat două cartiere de restul Sătmarului
Florin Răchitan  - Sambata, 9 Iulie 2022

Imagini de Bangladesh sâmbătă la Satu Mare, după ce autoritățile au blocat, pur și simplu, accesul cu autoturisme spre cartierele Balta Blondă și Sătmărel, respectiv strada Dorobanților, iar mai mult de o sută de locuitori disperați din zonă au ieșit să protesteze.

Chiar în ziua inaugurării șoselei de centură a municipiului Satu Mare, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au pus în aplicare o măsură de-a dreptul absurdă, așezând bariere de beton la trecerea peste calea ferată de la capătul Bulevardului Cloșca, închizând astfel calea de acces rutier spre cele două cartiere ale orașului și obligându-i pe oamenii de acolo să facă un ocol de 6 sau 7 kilometri pe șoseaua de centură.

De asemenea, au făcut viața mizerabilă pietonilor și bicicliștilor, pentru care nu au prevăzut nici o cale de acces peste calea ferată.

Când au văzut ce li se pregătește, oamenii din zonă au adunat semnături și au depus o petiție la Primăria Satu Mare, la care nu au primit răspuns nici până în ziua de azi.

Mai grav este că, atât în perioada premergătoare, cât și în ziua inaugurării șoselei de centură, toată șleahta de politicieni a trecut prin zonă și și-au făcut poze frumoase, ingorând, pur și simplu, miile de oameni care locuiesc în aceste cartiere ce aparțin municipiului Satu Mare.

Ba mai mult, blocarea accesului peste calea ferată îngreunează și mărește timpii de intervenție ai ambulanțelor, mașinilor de pompieri și altor vehicule ale forțelor de ordine, care sunt nevoite și ele să facă ocol pe șoseaua de centură pentru a ajunge în Balta Blondă și Sătmărel.

Oamenii s-au revoltat, iar sâmbătă după-amiază au făcut un protest ad-hoc la barieră, cerând să fie ascultați și să se găsească o soluție relativ simplă pentru rezolvarea problemei lor.

Din nou, dintre toate autoritățile ”orașului în mișcare”, singurul care s-a deplasat la fața locului pentru a sta de vorbă cu oamenii a fost prefectul Radu Roca, el reușind să și calmeze spiritele. Deși a încercat să-l contacteze la telefon pe primar, acesta nu a fost disponibil, dar a reușit să vorbească totuși cu un viceprimar, cu care a stabilit pașii următori.

Prefectul le-a propus protestatarilor să-și aleagă dintre ei persoane care să-i reprezinte luni dimineața la o întâlnire cu reprezentanții Primăriei și ai CNAIR pentru a găsi o soluție împreună. Protestarii au acceptat propunerea și, după ce și-au ales delegații, au plecat spre casele lor, punând capăt protestului pașnic după aproximativ o oră, fără să fie nevoie de intervenția forțelor de ordine.

1505 vizite
Distribuie pe