Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
”Salvatorii din Pasiune”, premiați de pompieri în Ziua Internațională a Voluntarilor
ISU Someș Satu Mare  - Luni, 5 Decembrie 2022

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a marcat azi Ziua Internațională a Voluntarilor prin organizarea unui eveniment dedicat tinerilor înscriși în programul “Salavator din Pasiune”.




Începând cu anul 2018 până în prezent, 221 de persoane au urmat cursurile de pregătire din cadrul programului "Salvator din Pasiune" și 105 voluntari au ales să rămână alături de pompierii militari sătmăreni.

În intervalul de timp 2018-2022, contribuția acestora alături de echipajele SMURD B2 la acțiunile derulate în sprijinul celor aflați la nevoie însumează 3.403 de misiuni și 173 de acțiuni de informare preventivă și umanitare.

Peste 40 de tineri implicați au luat astăzi un loc de cinste în clubul unității alături de prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, Inspectorul șef al unității, Lt.col. Buzduga Sergiu Marius, Adjunctul Inspectorului șef, col. Mocan Dana și coordonatorul voluntarilor, Lt.col. Pintea Sebastian din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Someș" al județului Satu Mare.

Mărturiile rostite din experiența vieții de voluntar, vizionarea unor filmulețe surprinse din activitatea lor, precum și o serie de exerciții demonstrative, desfășurate pe platoul Detașamentului de Pompieri Satu Mare au făcut ca acest eveniment să fie dominat de gânduri, trăiri și emoții intense.

În același cadru solemn, prefectul Radu Roca, alături de Comanda unității, au ținut să le strângă mâna fiecăruia în parte și să le înmâneze diplomele de merit care li se cuveneau cu desăvârșire.

Totodată ambianța festivă a continuat cu o recepție organizată în scopul recunoașterii implicării, solidarității și a responsabilității civice a voluntarilor pe timpul situațiilor de urgență în comunitatea sătmăreană.

1847 vizite
Distribuie pe