Locale Altele
Luni, 28 Octombrie 2024
Luni, 28 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Puțin cam târziu și foarte puțin, da’ noa! Procurorii DGA au împărțit pliante anticorupție în Vama Petea, a doua zi după ce ne-a fost refuzată aderarea la Spațiul Schengen
Florin Răchitan  - Vineri, 9 Decembrie 2022

Printr-o stranie ironie a istoriei, în urma unei rezoluții a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, data de 9 Decembrie a fost stabilită ca fiind Ziua Internațională Anticorupție, prin care se marchează, cităm, ”promovarea principiilor etice, legalitatea, integritatea, responsabilitatea și transparența asupra propriilor acțiuni în afacerile publice și private”.

Procurorii sătmăreni din cadrul Direcției Generale Anticorupție au primit de la București pliante pe care trebuiau să le împartă cetățenilor care tranzitează Vama Petea și care, în drum spre punctul de trecere a frontierei, trec, de exemplu, pe lângă unul dintre cele mai mari depozite de materiale de construcții din județul Satu Mare, administrat de un fost vameș de la Petea care, desigur, a devenit antreprenor din moștenirea lăsată de mătușa.

Noa, amu ce vină au procurorii de la DGA că Ziua Internațională Anticorupție a picat fix a doua zi după ce României i-a fost refuzată intrarea în Spațiul Schengen, iar fraerii care erau nevoiți să stea în continuare la coadă în Vama Petea primeau și pliante anticorupție, ca lectură suplimentară cu care să-și mai omoare timpul de așteptare ? ;))

Ca să nu fim cârcotași, publicăm și o parte a comunicatului de presă trimis cu această ocazie de DGA Satu Mare, că noa, trebe să primească spor la salariul de bugetar și purtătorul de cuvânt:

Cetăţenii pot sesiza faptele de corupţie la Call-Center anticorupţie 0800.806.806, apel gratuit din orice rețea fixă sau mobilă, la numărul de telefon/fax al Serviciului Judeţean Anticorupţie Satu Mare – 0261.705370, la sediul serviciului din municipiul Satu Mare, str.Bujorului nr. 26 sau prin e-mail la adresa satumare.dga@mai.gov.ro.

1438 vizite
Distribuie pe