Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pericol de inundații pe Tur și Crasna
Apele Române Someș-Tisa  - Luni, 19 Decembrie 2022

În momentul actual, se înregistrează depășiri ale cotelor de apărare pe cursurile de apă, astfel:

• depășiri ale cotelor de atenție pe râurile Tur, la stația hidrometrică Călinești-Oaș și Crasna, pe sectorul îndiguit Domănești - Berveni;

• depășiri ale cotelor de inundație pe sectorul îndiguit al râului Tur (Turulung - Micula).

Acumularea Călineşti-Oaş din județul Satu Mare se află în faza I de apărare, aferentă codului galben. Din acumulare se evacuează controlat debite. Prin aceste proceduri, specialiștii noștri controlează nivelul apei în acumulare, ținând cont de debitele și nivelurile înregistrate pe cursurile de apă și de prevederile regulamentului de exploatare.

Specialiștii din cadrul INHGA au actualizat codul portocaliu pentru râurile din bazinul hidrografic Tur, respectiv sectorul situat în aval de stația hidrometrică Turulung (sector îndiguit - judeţul Satu Mare). Acesta este valabil până mâine, 20 decembrie, la ora 12:00.

Totodată, unele sectoare de râuri din bazinele hidrografice Tur, Someş și Crasna rămân sub incidența codului galben, acesta fiind prelungit până în data de 20 decembrie, ora 18:00.

În acest context, se pot produce creșteri de debite și niveluri, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, cu depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.

Specialiștii Administrației Bazinale a Apelor ”Someș-Tisa” monitorizează în permanență regimul hidrologic și lucrările hidrotehnice cu rol de apărare din zonele aflate sub incidența avertizării hidrologice.

1596 vizite
Distribuie pe