Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Profesoarele sătmărence salvate din cutremurul din Turcia au ajuns acasă în siguranță
ISU Someș Satu Mare  - Marti, 7 Februarie 2023

În această dimineață, trei profesoare sătmărence au ajuns în siguranță acasă din iadul pe pământ în care s-a transformat zona din Turcia unde le-a surprins cutremurul devastator.

Erika Czumbil, Rebeka Irime și Holzli Iulia se aflau în orașul Adana în momentul cutremurului, reprezentând țara noastră în cadrul unui proiect educațional, Waterguards - Erasmus.

”Acasă! Suntem acasă!” - au fost primele lor cuvinte după ce salvatorii sătmăreni le-au coborât din mașină.

”Hotelul nostru a rămas ca prin minune în picioare. Când a început totul, nu credeam că ne vom mai întoarce de acolo” - ne-a povestit prof. Iulia Holzli.

Una dintre aeronavele Forțelor Aeriene Române, care a transportat echipa de salvatori RO-USAR, le-a îmbarcat pe cele 3 profesoare la întoarcere, aterizând în siguranță aseară, pe aeroportul Otopeni.

Pompierii bucureșteni le-au dus mai departe, oprindu-se la colegii din Brașov, care le-au condus până în localitatea Nădășel, de unde profesoarele au fost preluate de către pompierii sătmăreni.

”O comunicare impecabilă, o politețe desăvârșită, ne-am simțit realmente în mâinile unor salvatori! Mulțumim tuturor celor care s-au implicat pentru a ne aduce într-un timp atât de scurt din nou acasă” – au declarat profesoarele.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare mulțumește tuturor colegilor din țară care au făcut o punte de salvare pentru cele trei profesoare sătmărence.

1063 vizite
Distribuie pe