Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Peste 150 de elevi de gimnaziu informați de polițiști despre droguri și obiecte periculoase în Programul Educaţional Loga Dance School
Poliția Satu Mare  - Luni, 12 Iunie 2023

La Sala de evenimente Monte Carlo din municipiul  Satu Mare, 150 de elevi de gimnaziu au ales să se distreze într-un spațiu controlat, fără tentații nepotrivite vârstei, în cea de a 57-a ediţie a Programului Educaţional Loga Dance School.

Programul oferă din anul 2011 spațiu de conectare, divertisment și manifestare prin dans, socializare și distracție, împletite cu succes cu momente educative oferite de polițiști și specialiști antidrog.

În prag de vacanță, elevi de gimnaziu din 10 școli au fost invitați la o petrecere specială, în care distracția, muzica aleasă cu grijă, bunul simț și siguranța au fost ingredientele principale.

Ediția cu numărul 57 a Programului Educațional Loga Dance School a avut și de această dată momente de educație, în care copiii învață să spună nu drogurilor și alcoolului, dar și să stea departe de alte comportamente care-i pot conduce în postura de infractori sau victime. 

Reprezentanta Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare - Biroul Siguranță Școlară, invitată la eveniment, a abordat în cadrul întâlnirii teme noi precum  pericolul portului ilegal de obiecte periculoase și limitele autoapărării, dar a reluat și tema principală a unei astfel de manifestări, drogurile.

Elevii au arătat curiozitate și dorință de a interacționa cu reprezentanta Poliției, generând un adevărat dialog public pe teme sensibile, dovedind deschidere și curaj în împărtășirea unor experiențe relevante în raport cu temele propuse precum și cunoștințe temeinice legate de pericolul drogurilor.

Cele mai frecvente întrebări care apar în rândul tinerilor referitoare la consumul de alcool și droguri și-au găsit de această dată răspunsul tot în rândul participanților, zeci de copii fiind răsplătiți pentru implicarea în discuții cu brățări și stickere din campaniile antidrog ale Poliției care să le reamintească că, în mod fiziologic, corpul nostru conține ZERO alcool și droguri, orice altă cantitate afectând creierul și, implicit, modul de a gândi, de a acționa și capacitatea de a fi în siguranță.

Interacțiunea directă și implicarea elevilor pe tot parcursul întâlnirii cu specialiștii au fost ingredientele care au dat mereu valoare unui timp, de altfel limitat, dedicat învățării, în miezul unui eveniment ce presupune, în primul rând, distracția.

Pe parcursul celor 12 ani de existență a Programului Educațional Loga Dance School,  peste 11.000 de copii s-au convins singuri că se pot distra fără alcool și droguri, beneficiind de un context adecvat vârstei și lipsit de riscuri, dar și de o informare constantă din partea unor specialiști de încredere, proiectul ajungând în acest moment un  model de educație non-formală în domeniul antidrog la nivel național.

913 vizite
Distribuie pe