Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sătmărean ars de viu într-o casă de pe strada Lucian Blaga
ISU „Someș” Satu Mare  - Marti, 4 Iulie 2023

Trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD,  au intervenit marți seara pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă de locuit situată pe strada Lucian Blaga din municipiul Satu Mare.

Din păcate, în interiorul locuinței a fost găsită o persoană carbonizată. Din primele informații, victima este o persoană de sex masculin, cu vârsta de aproximativ 50 ani.

Din constatările echipajului de pompieri, incendiul a izbucnit de la o țigară aprinsă și lăsată nesupravegheată. Victima a fost surprinsă dormind în casă.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente tragice, vă reamintim următoarele măsuri de prevenire:

-         Nu fumaţi în camerele destinate odihnei, în magazii, şoproane, fânare, depozite de furaje, poduri, beciuri, în orice locuri cu pericol de incendiu sau explozie;

-         Nu aruncaţi la întâmplare resturile de ţigări şi chibrituri nestinse. Este recomandat să le stingeţi înainte de a le arunca;

-         Stingeţi ţigara în scrumieră – niciodată în coşul de gunoi – şi nu lăsaţi scrumul sau ţigara să ardă în scrumieră.

-         Se recomandă să puneţi puţină apă în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;

-         Utilizaţi o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionată dintr-un material incombustibil (care nu arde);

-         Nu fumaţi în pat pentru că riscaţi să adormiţi cu ţigara aprinsă şi să produceţi un incendiu;

Informații despre modul de comportare în cazul unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.









991 vizite
Distribuie pe