Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Turiștii din stațiunea Tășnad au fost informați în week-end cu privire la modificările legislative în domeniul rutier
Poliția Satu Mare  - Luni, 31 Iulie 2023

La sfârșitul săptămânii trecute, orașul Tășnad, cu unul din punctele sale principale de atracție și anume Ștrandul Termal, a fost gazda unor artiști consacrați din țară și din străinătate, ceea ce a adus un plus acestei stațiuni balneoclimaterice, atrăgând un număr foarte mare de turiști.

Gazdele evenimentului au oferit turiștilor atât ocazia de a întâlni vedetele, cât și de a se bucura de oportunitățile pe care le oferă stațiunea turistică.

În acest context, polițiștii au acționat cu efective mărite pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care aduc atingere ordinii și liniștii publice, astfel încât cetățenii să se poată bucura într-un climat de siguranță de sfârșitul de săptămână și de evenimentele organizate.

Astfel, polițiștii rutieri, de ordine publică și de  investigații criminale din cadrul Poliției oraș Tășnad, împreună cu cei din cadrul Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, precum și cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi- structura Tășnad, ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare și ai Poliției Locale Tășnad au fost la datorie pentru siguranța comunității.

Persoanele prezente la evenimente au fost informate cu privire la  prevederile Legii nr. 2013 din 7 iulie 2023 pentru completarea art. 91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

Potrivit noii reglementări, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul unui accident de circulație care a avut ca rezultat uciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoana care a provocat accidentul se afla într-una dintre următoarele situații:

-        nu deținea permis de conducere;

-        deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul respectiv ori permisul i-a fost retras sau anulat ori exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau nu avea dreptul de a conduce autovehicule;

-        a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere având o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge;

-        a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere sub influența substantelor psihoactive.

Totodată, turiștii au putut viziona spotul campaniei de informare și au testat ochelarii care simulează efectele consumului de alcool/droguri, cu scopul conștientizării riscurilor la care se expun cei care urcă la volan sub influența acestor substanțe și anume pierderea propriei vieți sau a vieții altor persoane.

Informațiile privind prevederile legale au fost prezentate de către polițiștii rutieri din cadrul Poliției oraș Tășnad și reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare și în afara ștrandului, conducătorilor auto identificați în trafic.

Activități informativ–preventive similare vor continua în perioada următoare, siguranța în traficul rutier reprezentând o prioritate esențială pentru POLIȚIA ROMÂNĂ!

2216 vizite
Distribuie pe
Shamir Maria
Felicitari la actiunea politistilor care cu mult efort 24 din 24 de ore ofera cetatenilor liniste si siguranta atat turistilor si cetatenilor cat si copiilorsiguranta.Multumim pentru efortul depus.personal le doresc sanatate si succes in activitate.
2023-08-01 06:29:25