Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Micii întreprinzători privați din Satu Mare se pregătesc de grevă fiscală
Patronatul IMM Satu Mare  - Miercuri, 2 August 2023

Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Satu Mare, organizație afiliată la Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, anunță inițierea unei greve fiscale ca reacție la modificările fiscale propuse de Guvernul Ciolacu pentru acoperirea deficitului bugetar uriaș care pune deja în pericol accesul României la fondurile europene programate pentru perioada următoare.

Ce ar fi să o punem de o grevă fiscală, măcar o lună? Sau cel puțin declarații pe 0?

Ei vor să pună lacăt pe microîntreprinderi, lacăt pe PFA-uri, lacăt pe Horeca, lacăt pe micile afaceri, lacăt pe orice e IMM românesc, în timp ce fac dezmăț din bani publici.

Ultimele modificări fiscale anunțate de Guvernul Ciolacu aruncă România înapoi în anii de haiducie 90, în care evaziunea fiscală și munca la negru erau etalon pentru societatea românească.

În ciuda textelor de propaganda ale Guvernului care au umplut internetul, reducerea deficitului bugetar se face pe seama micilor afaceri și a populației, cu consecințe sociale și economice grave.

Introducerea plafonului de 300.000 de lei pentru impozitul micro de 1% și introducerea impozitului pe profit de 16% pentru microîntreprinderile cu o rentabilitate de peste 30%, concomitent cu creșterea impozitului pe dividende la 10%, penalizează munca și inițiativa antreprenorială și încurajează evaziunea fiscală.

Majoritatea micilor afaceri, grosul economiei românești, care vor rezista falimentelor sau insolvențelor vor ajunge în această situație și vor funcționa la limita subzistenței, fără șansa de a performa și de a se dezvolta.

Reintroducerea TVA unic de 19% și renunțarea la cotele reduse la alimentele de bază sau în industrii precum HoReCa, alături de celelalte modificări fiscale, vor genera o avalanșă de creșteri de prețuri, ceea ce va duce încă o dată la o scădere a nivelului de trai a românilor. În acest context creșterea salariului minim cu 300 de lei brut (din care aproape jumătate merge la statul lacom) pare doar o glumă proastă, care nu poate fi susținută de micile afaceri.

Toată incompetenta acestui Guvern se descarcă în mediul privat, lovește în micii antreprenori și în milioanele de angajați din IMM-uri. În 800.000 de IMM-uri care asigură locuri de muncă pentru câteva milioane de angajați.

În fața acestor măsuri, soluția nu e să fugim, soluția nu e să ne mutăm afacerile în alte țări, ci să fim uniți și să protestăm. Să reacționăm colectiv pentru că vremea soluțiilor individuale a trecut.

𝐃𝐚𝐜𝐚̆ 𝐧𝐮 𝐧𝐨𝐢, 𝐜𝐢𝐧𝐞? 𝐃𝐚𝐜𝐚̆ 𝐧𝐮 𝐚𝐜𝐮𝐦, 𝐜𝐚̂𝐧𝐝?

Împreună suntem o voce puternică care se poate face auzită!

Implică-te alături de noi!

Detalii pe pagina de Facebook a Patronatului IMM din Satu Mare!

1092 vizite
Distribuie pe