Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Exercițiu de amploare a pompierilor sătmăreni la Casa de Cultură a Sindicatelor
ISU „Someș” Satu Mare  - Luni, 28 August 2023

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare au organizat luni un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, în municipiul Satu Mare, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Situația tactică a constat într-un incendiu la unul dintre amfiteatrele din incinta obiectivului, care se manifesta prin arderea unor materiale textile aflate în imediata vecinătate a unui tablou electric.

Totodată s-a simulat evacuarea și triajul a douăzeci de persoane care se regăseau în interiorul obiectivului. Acestea se aflau în incapacitatea de autoevacuare, din cauza fumului dens.

Pentru punerea în aplicare a manevrelor de salvare au fost utilizate mai multe procedee specifice, în funcție de posibilele particularități care pot fi identificate într-o situație reală.

La fața locului, un număr de 20 de pompieri militari au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, un echipaj de prim-ajutor SMURD și Terapie intensiv mobilă.

Obiectivele exercițiului au urmărit perfecționarea deprinderilor personalului implicat, îmbunătățirea cooperării interinstituționale, precum şi antrenarea tuturor forțelor participante în gestionarea acțiunilor de salvare, limitare şi înlăturare a urmărilor situației de urgență.

* Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

761 vizite
Distribuie pe