Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cineva minte! Sindicaliștii din Poliție spun că în Satu Mare nu există nici un aparat pentru depistarea drogurilor. Poliția spune că are două!
Florin Răchitan  - Luni, 11 Septembrie 2023

În plin scandal al drogurilor care au devenit deja un flagel în România și după ce tocmai au murit doi tineri la Satu Mare într-un accident de circulație în urma căruia în rucsacul uneia dintre victime s-au găsit sute de grame de metamfetamine și cannabis, un nou scandal izbucnește chiar în interiorul Poliției.

Într-o postare pe Facebook, sindicatul Europol, ai cărui membri sunt polițiști din toată țara, iar președintele sindicatului este chiar un polițist originar din județul Satu Mare, afirmă că ”la nivelul Biroului Rutier Satu Mare, adică într-un municipiu reședință de județ, nu există NICIUN aparat de tip drug test pe care polițiștii rutieri să îl folosească. Așadar, lupta cu drogurile este pur declarativă, iar polițiștii rutieri din Satu Mare sunt nevoiți să își dea seama „ochiometric” dacă un conducător auto se află sub influența substanțelor psihoactive”.

După vreo zece ore de la apariția postării respective, luni seara a reacționat și conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, care într-un comunicat de presă dă asigurări că această instituție are în dotare nu unul, ci două aparate Drug Test.

De-altfel, acestea au și fost prezentate presei la scurt timp după achiziționarea lor, în anul 2019, iar de atunci rezultatele testelor realizate în timpul controalelor pe șoselele din județ apar periodic în relatările mass-media locale.  

”La solicitarea oricăreia dintre strucrurile inspectoratului, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier acordă sprijin, prin deplasarea cu acest tip de aparate drugtest, la fața locului. Polițiștii au în dotare teste rapide pentru depistarea substanțelor psihoactive în organism, pe care le folosesc la activități” – se mai precizează în comunicatul de presă al Poliției.

1314 vizite
Distribuie pe