Locale Altele
Duminica, 27 Octombrie 2024
Dum, 27 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Crește din nou numărul infecțiilor cu Covid în județul Satu Mare
DSP Satu Mare  - Miercuri, 27 Septembrie 2023

Sindromul respirator cu SARS-Co V-2, chiar dacă nu mai reprezintă o urgenţă de sănătate publică de importanţă internaţională, este supravegheat în continuare în vederea estimării severităţii acestuia, stabilirea caracteristicilor clinico-epidemiologice, într-o abordare integrată în cadrul supravegherii epidemiologice a infecţiilor respiratorii acute.

În momentul de faţă, în judeţul Satu Mare, intensitatea infecţiei COVID-19 este scăzută, cu o răspândire locală şi o incidenţă de 0,83 la numărul de locuitori ai judeţului, potrivit informării Direcției de Sănătate Publică.

Numărul de cazuri confirmate pozitiv este în creştere, de la 254 de cazuri în săptămâna 11.09-17.09.2023, la 343 cazuri confirmate pozitiv în săptămâna 18.09-24.09.2023, cu o frecvenţă de aproximativ 40 de cazuri pe zi.

Din cauza acestei situaţii, spitalele au început să ia măsuri de prevenţie în privinţa pacienţilor, aparţinătorilor, precum şi a personalului medical. Masca de protecţie devine obligatorie pentru toate persoanele care au acces atât în ambulator, cât şi in spital, timpul de vizită şi numărul persoanelor care pot vizita un pacient se reduc.

De asemenea, din cauza schimbărilor de temperatură, valurilor de căldură ce urmează ploilor abundente, precum şi intensificării circulaţiei de călători şi mărfuri, în judeţul nostru s-au înregistrat cazuri de neuroinfecţie cu virusul West Nile, transmis prin înţepătura de ţânţar.

771 vizite
Distribuie pe