Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pompieri din România și Ungaria se întrec la Satu Mare
ISU „Someș” Satu Mare  - Sambata, 30 Septembrie 2023

În perioada 4-6 octombrie 2023, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș” al județului Satu Mare va organiza Competiția Internațională ”Scări”, la care vor participa salvatori din 17 județe și din țara vecină, Ungaria.

Astfel, joi, 5 octombrie, peste 100 de pompieri vor transforma Palatul Administrativ din municipiul Satu Mare în bază de pregătire în scopul dezvoltării și perfecționării aptitudinilor și deprinderilor motrice specifice acțiunilor de intervenție în situații de urgență la clădirile înalte, respectiv a zonelor greu accesibile.

Competiția ”Scări” constă în urcarea a 210 trepte, până la etajul 10 al Palatului Administrativ, pe scările interioare, individual sau în echipă formată din 2 servanți, echipați în costumul de protecție tip Nomex, ce cântărește în jur de 35 kg cu accesoriile aferente, printre care și aparatul de respirat aflat în funcțiune.

Proba de concurs se va derula pe trei grupe de vârstă, (30 ani, 30-40 ani și, respectiv, +40 ani), atât individual, cât și pe echipe.

În ziua de 5 octombrie, începând cu orele 10.00, publicul sătmărean este invitat să participe la vizionarea acestei competiții, care se va putea urmări de pe platoul din fața Palatului Administrativ.

Întrucât pe 5 octombrie se sărbătorește Ziua Mondială a Educației, ISU ”Someș”, alături de Fundația ”Turnul Pompierilor” și alte ONG-uri, va organiza, pe parcursul întregii zile, activități de informare preventivă, lecții de prim ajutor, jocuri de ștafetă, activități de prezentare a tehnicii de intervenție și a accesoriilor de pe autospeciale.

Un alt punct de atracție se va concentra pe desfășurarea unui exercițiu de descarcerare, în care se vor putea urmări  demersurile pompierilor în cazul victimelor rămase încarcerate în urma unor accidente rutiere. La finalul competiției, vor fi premiați cei mai buni, rezistenți și rapizi pompieri salvatori.

740 vizite
Distribuie pe