Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
De ce nu ne mirăm?! ;)) Spectatorii nu sunt lăsați în incinta bazei sportive Dinamo din Satu Mare la meciurile Olimpiei
Florin Răchitan  - Sambata, 3 Februarie 2024

Că administrația municipiului Satu Mare pune bețe în roate pe unde apucă echipei de fotbal Olimpia a sătmărenilor nu ne miră demult (spre deosebire de echipa grofilor, care e ”ținută în puf”, pe banii sătmărenilor), dar în ultima săptămână s-a mai depășit un nivel al nesimțirii conducerii Primăriei.

Clubul Olimpia fiind înscris în competiția oficială din Liga a III-a a campionatului național de fotbal, la fel ca și echipa grofilor, a solicitat Primăriei permisiunea de a juca meciurile amicale de pregătire din această iarnă pe terenul sintetic de la baza sportivă Dinamo, reabilitată și întreținută din taxele și impozitele noastre, ale tuturor.

Acesta este singurul teren sintetic cu dimensiunile potrivite din Satu Mare, în condițiile în care stadionul Someșul, pe care își dispută de obicei Olimpia jocurile oficiale (în condițiile în care are ”interdicție pe stadionul ”Daniel Prodan”, fiindcă acolo numai grofii au voie), are doar teren cu iarbă naturală, iar firma privată care îl închiriază a pus condiția să se permită regenerarea gazonului în această perioadă.

Inițial, Primăria nici n-a vrut să audă ca Olimpia sătmărenilor să joace pe terenul Dinamo, fiindcă și acolo au voie doar ”privilegiații”. Până ce s-a primit telefon de la Federația Română de Fotbal, la care e afiliată și Olimpia sătmărenilor și care a suportat investiția de reabilitare a bazei sportive.

Cu chiu cu vai, de musai, Primăria a permis, până la urmă, disputarea meciurilor de pregătire ale Olimpiei pe terenul de la Dinamo, însă în răspunsul oficial transmis managementului clubului a avut grijă să ”strecoare” un pasaj referitor la interdicția de acces a suporterilor în incinta bazei sportive.

Primul meci, din 27 ianuarie, nu s-a mai jucat, fiindcă oaspeții din Zalău s-au speriat de stratul subțire de zăpadă ce s-a așternut pe terenul sintetic în urma ninsorii de atunci, dar meciul de azi s-a jucat deja în condiții ”normale”, în compania echipei din Carei, colegă de serie în Liga a III-a.

Doar că spectatorii au fost ținuți în afara gardului și au postat pe mediile de socializare imagini ce aduc aminte de meciurile jucate odinioară pe legheleu, cu bițigli sprijinit de gard și cu administratorul Joska bacsi care vindea bilete către spectatorii care aveau și așa ”privilegiul” să se uite la meci :)))))

Unii suporteri mai înfocați au vrut să-și exprime nemulțumirea mai ”vocal”, dar organizatorii le-au dezvăluit că Poliția Locală e ”pregătită dinainte” să intervină în cazul vreunui scandal pe domeniul public, deoarece în afara gardului e domeniu public și ar fi fost pretextul perfect pentru a discredita Olimpia sătmărenilor din punct de vedere al imaginii publice.

Până la urmă, toată lumea a fost cuminte, așa cum se așteaptă regimul grofesc, dar consilierul local liberal Victor Cernea tot ”nu s-a astâmpărat” și i-a transmis primarului un mesaj pe care-l publicăm integral:

Rușine domnule primar Gábor Kereskényi că distrugeți și ce a mai rămas din sportul Sătmărean!

Sportul ar trebui să unească oamenii, nu să ne dezbine.

Din păcate, constat că primarul Kereskényi a uitat acest lucru și, dincolo de dezbinarea etnică, acum ne dezbină și pe linie de sport!

Este inacceptabil ca o echipă de fotbal formată din sătmăreni, care își plătesc impozitele și taxele aici în oraș, din Liga a III-a, să primească o asemenea adresă prin care suporterii nu sunt lăsați să intre pe stadion să-și susțină echipa.

Mai mult, ce vină au copiii care, poate pentru prima dată, puteau participa împreună cu părinții lor la primul lor meci de fotbal?

Nu mai putem permite segregarea dusă la extreme. Satu Mare trebuie să redevină un oraș unit și puternic. Propun să fie așa, vreau să fie așa!

5282 vizite
Distribuie pe