Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bal mascat de Fasching la Casa Șvabilor din Satu Mare
Florin Răchitan  - Duminica, 4 Februarie 2024

Zeci de sătmăreni de toate vârstele au participat sâmbătă seara, la Casa Șvabilor, la tradiționalul bal mascat de Fasching organizat de filiala locală a Forumului Democrat German, ultima petrecere mare de iarnă înainte de intrarea în postul Paștelui.

În lumea germanică, Fasching are origini din perioada pre-creștină și se crede că măștile și costumele excentrice aveau rolul de a zăpăci și alunga duhurile rele ale iernii, pentru a grăbi sosirea primăverii.

Tradiția carnavalului a fost preluată și de Biserica Catolică, iar balul ce a devenit cunoscut în zona noastră cu numele de ”fărșang”, preluat și adaptat din limba maghiară, se organizează de obicei înainte de Miercurea Cenușii, care coincide aproximativ cu Lăsatul Secului la ortodocși.

A fost mare bucurie mai ales pentru copiii din diferitele grădinițe sau clase de la Liceul Teoretic German ”Johann Ettinger”, dar a fost ocazia perfectă și pentru părinții și chiar și bunicii lor să-și retrăiască o fărâmă din copilărie, într-o atmosferă veselă, așa cum se poate vedea în fotografiile ilustrative.

























1216 vizite
Distribuie pe