Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mașină căzută de pe podul aflat în construcție la Satu Mare, intervenție dramatică a pompierilor - EXERCIȚIU
ISU „Someș” Satu Mare  - Joi, 22 Februarie 2024

Scenariul pentru exercițiul de intervenție în cazul unui accident complex desfăşurat de către  Inspectoratul pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare s-a derulat astfel:

Astăzi, 22 februarie, la orele 11.30, Dispeceratul ISU Satu Mare a fost anunţat despre  producerea unui accident rutier pe podul aflat în construcţie din municipiul Satu Mare, în urma căruia  autoturismul implicat a  sărit de pe pod,  căzând la baza podului, într-o zonă greu accesibilă.

Din primele informații, în interiorul autoturismului  se aflau 4 ocupanți, dintre care 3 persoane s-au autoevacuat, una rămânând încarcerată și căzând în gol cu automobilul.

La locul indicat s-au deplasat 16 cadre militare ale Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, cu o autospecială de primă intervenție pentru lucrul cu apă de înaltă presiune și hidroperforare, o autospecială destinată intervențiilor pentru descarcerare, o autospecială de salvare la înălțime, o ambulanţă SMURD și echipajul de Terapie Intensivă Mobilă de la nivelul județului.

Pompierii au început simultan acţiunile de salvare a celor trei persoane, executând operaţiunile în ordinea în care să asigure cât mai multe şanse victimelor.

În acelaşi timp, un alt echipaj s-a ocupat cu descarcerarea ocupantului maşinii căzută la baza podului, în urma impactului.

După ce a fost descarcerată victima din autoturism, aceasta a fost ridicată la nivelul ambulanțelor situate pe pod, cu ajutorul autoscării.

Problemele de urmărit au fost:

- însuşirea teoretică și practică a concepției de acțiune stabilită prin planul organizării şi desfăşurării exerciţiului, avându-se în vedere datele culese de pe teren şi antrenarea întregului personal al subunității în executarea atribuţiunilor ce le revin pe timpul unei eventuale intervenţii la obiectivul propus;

- organizarea şi verificarea funcţionării sistemului de comunicaţii între garda de intervenţie şi dispeceratul inspectoratului;

- verificarea capacităţii operaţionale a subunităţii şi a măsurilor de asigurare logistică a acţiunilor de intervenţie;

- actualizarea şi perfecţionarea concepţiei de intervenţie în funcţie de modificările intervenite în obiectiv.

În acest exercițiu au fost angrenați și 3 voluntari ISU Satu Mare, care au ”jucat” rolul de victime și au respectat scenariul în dinamică, până la cel mai mic detaliu, astfel încât acesta să reflecte realitatea unei situații de urgență cu care pompierii se pot confrunta în orice moment. 

Exercițiul a fost coordonat și evaluat de comanda unității, totodată prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, a fost prezent, în calitatea sa de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

1580 vizite
Distribuie pe