Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cutezătorii Munților au dat startul drumețiilor pentru copii din proiectul Creatori de amintiri
Cutezătorii Munților  - Miercuri, 19 Iunie 2024

Fideli crezului lor și dorinței de a insufla copiilor un stil de viață sănătos, bazat pe drumeții și activități montane, Cutezătorii Munților au lansat un proiect dedicat copiilor între 8 și 14 ani.

Sâmbătă, 15 iunie 2024, 35 de copii au participat la deschiderea unei noi  serii de drumeții pentru copii. Primul eveniment, din proiectul Creatori de amintiri, a avut loc la  Bătarci, în județul Satu Mare,  singurul loc din zonă unde avem la dispoziție un traseu de via ferrata, traseu care e potrivit chiar și pentru începători.

Drumeția  a îmbinat perfect mersul pe jos și conectarea cu natura, cu socializarea între copii proveniți din medii foarte diferite, favorizand în acest fel incluziunea socială. Invitați speciali au fost 11 copii de la Centrul de Plasament “Floare de Colț” din Halmeu, alături de care au participat și alți 24 de copii din județ.

Traseul parcurs a pornit din parcul amenajat în curtea Primăriei Comunei Bătarci, cu popas la biserica ortodoxă, traversând apoi o bună parte din sat, prin livezi și printre casele oamenilor și apoi prin pădure, până la baza dealului de la care se urcă pe stânca ce duce la Măgura Bătarcilor, cu puncte de belvedere minunate asupra Țării Oașului.

Iată câteva din ,,bagajele" cu care au plecat acasă cei 35 de copii  curajoși și destoinici:

  • O zi petrecută în natură, departe de tehnologie;
  • Ocazia de a cunoaște din frumusețile județului nostru prin vizitarea unor obiective turistice importante ale comunei Bătarci;
  • Au învățat regulile de bază ale unui drumeț, să respecte natura, plantele, animalele, cât și pe colegii de drum;
  • Au învățat semnificația marcajelor turistice;
  • Și-au depășit propriile limite și au dovedit curaj și înțelegere;
  • S-au bucurat de soare și adrenalină experimentând mersul pe un traseu de via ferrata, în condiții de siguranță (echipamentul și asistență tehnică fiind oferite de organizatori);
  • Au degustat hrană sănătoasă, plăcinte basarabene (în loc de pizza) și caise din livadă, culese și oferite cu drag de voluntarii noștri;
  • Au admirat peisaje de vis și au văzut o bună parte din județul Satu Mare de la înălțime (chiar și munții din Ucraina);
  • Au cunoscut oameni noi și un altfel de mod de a-și petrece timpul liber.

Evenimentul s-a desfășurat cu sprijinul  voluntarilor Serviciului Public Județean Salvamont Satu Mare. Această drumeție s-a desfășurat în cadrul proiectului ,,Creatori de amintiri”, finanțat de Pepco Romania , în cadrul programului Pepcolandia, implementat la nivel local de Organizația Umanitară Concordia.

,,Creatori de amintiri" este un proiect derulat de ATTE Cutezătorii Munților,  în perioada 15 iunje - 15 septembrie 2024, care include 3 drumeții montane cu grad de dificultate diferit, combinate cu diferite activități sportive și recreative în natură.

Activitățile sunt dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 8-14 ani, iar participarea se face în urma completării unui formular de înscriere.

Scopul proiectului este de a stimula copiii să participe la drumeții și activități în natură, ca parte a unui stil de viață sănătos și să faciliteze incluziunea socială a copiilor din medii defavorizate.

Fiecare drumeție are o temă specifică și anumite condiții de participare, în funcție de dificultatea traseului și de scopul propus. Participanții vor fi selectați în urma completării formularului de înscriere disponibil aici, pentru toate cele 3 evenimente:

https://forms.gle/Egoi6dtaGyBEeETm8

Copiii vor beneficia în mod gratuit de transport, ghidaj și asistență tehnică pe toată durata drumeției, precum și echipamente specifice atunci când e cazul (via ferrata, escaladă).

1964 vizite
Distribuie pe