Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Incendiu din cauza unui cablu electric defect la o fermă de vaci din Decebal, zeci de animale au murit
ISU „Someș” Satu Mare  - Duminica, 28 Iulie 2024

Inspectoratul pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare a fost alertat sâmbătă, în jurul orei 17.00, să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale din localitatea Decebal.

Pentru gestionarea situației de urgență au fost alocate 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj de prim ajutor SMURD B2 și terapia intensivă mobilă de la nivelul  Detașamentului de Pompieri Satu Mare respectiv o autospecială de stingere cu apă și spumă cu o capacitate de 10.000 l din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei.

Ajunse la fața locului forțele profesioniste au constatat că incendiul se manifesta violent cu degajări mari de fum pe o suprafață de aproximativ 1.500 m² la nivelul adăpostului de animale.

S-a intervenit de urgență pentru localizarea, limitarea și lichidarea incendiului înaintea propagării  acestuia la anexele alăturate.

În urma evenimentului s-a degradat adăpostul pentru animale în totalitate, parte din anexă.

Dintr-un număr de 40 de bovine, 7 au fost salvate iar 33  au fost surprinse de flăcări.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, pompierii militari au constatat cauza probabilă de izbucnire a incendiului ca fiind scurtcircuit electric, imprejurarea determinantă,  cablu electric defect.

1191 vizite
Distribuie pe