Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ziua Imnului Național sărbătorită la Satu Mare
Prefectura Satu Mare  - Luni, 29 Iulie 2024

În Piața 25 Octombrie din municipiul Satu Mare au avut loc luni manifestările dedicate Zilei Imnului Național al României.

Acestea au debutat cu primirea prefectului județului Satu Mare, Ioan Tibil, de către Garda de Onoare, urmată de o binecuvântare și o rugăciune pentru poporul român.




Prefectul Ioan Tibil a transmis mesajul prim-ministrului României, Ion-Marcel Ciolacu. Simbolistica versurilor Imnului Național al României a fost prezentată într-o alocuțiune de către Mihaela Sălceanu, istoric în cadrul Muzeului Județean Satu Mare.

Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române a încântat auditoriul, oferind un moment de bucurie și emoție celor prezenți. Manifestările dedicate Zilei Imnului Național s-au încheiat cu interpretarea imnului de către militarii detașamentului de onoare, alături de întreaga asistență prezentă la eveniment.




„Dragi sătmăreni,

Versurile imnului nostru național, “Deșteaptă-te române”, i-au însuflețit pe români în cele mai importante momente ale istoriei recente, transmițându-ne și astăzi mesajul mobilizator care a inspirat până acum atâtea generații.

Începând de la 1948, “Deșteaptă-te, române!” aduce în amintirea fiecărui român momentele cruciale ale istoriei acestui neam. Așa cum din cele mai vechi timpuri românul este frate cu doina, cântându-și dorul, bucuria, iubirea sau tristețea, așa și cântul Imnului ne mobilizează, atunci când ne este mai greu, ne face să fim mândri și să privim viitorul cu speranță.

Îi salut și îi felicit, cu acest prilej, pe toți cei care cinstesc Ziua Imnului Național al României. Respectul pentru trecutul eroic este o dimensiune fundamentală a spiritului românesc care trebuie încurajată și cultivată, astfel încât conștiința națională să rămână vie în sufletul tuturor celor care simt și trăiesc românește.

Este important pentru moralul și demnitatea oricărui popor să cinstească și să sărbătorească simbolurile naționale, pentru că acestea dau unitatea unui neam. Putem avea opinii sau crezuri diferite față de multe lucruri, însă în jurul acestor simboluri naționale, cu toții avem obligația să fim împreună, uniți și puternici.

Intonând astăzi, împreună, Imnul Național ne onorăm trecutul, prezentul și viitorul, afirmându-ne identitatea în cadrul unei Europe unite.

În calitate de prefect al județului Satu Mare vă îndemn pe toți să respectați imnul și simbolurile naționale, insuflând generațiilor tinere sentimentele iubirii de neam, iubirii de țară.

LA MULȚI ANI IMNULUI NAȚIONAL!

LA MULȚI ANI TUTUROR CETĂȚENILOR ROMÂNI, ORIUNDE S-AR AFLA!

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE!” – a fost mesajul prefectului Ioan Tibil.

1227 vizite
Distribuie pe