Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sărbătoare mare la Scărișoara Nouă! Cu ocazia centenarului satului a fost dezvelit bustul ctitorului mănăstirii și istoric al moților de câmpie, Ioan Bâtea
Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului  - Sambata, 17 August 2024

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, s-a aflat sâmbătă în mijlocul credincioșilor din Parohia Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Scărișoara Nouă, Protopopiatul Carei, județul Satu Mare, comunitate de credincioși păstorită de părintele Marius Zota.

Slujirea arhierească a fost prilejuită de sărbătorirea a 100 de ani de la înființarea satului Scărișoara Nouă, localitate de moți cu origini în Munții Apuseni.

Cu această ocazie, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în fruntea unui sobor de preoți și diaconi, a binecuvântat crucea monumentală în stil brâncovenesc de la mormântul procurorului Ioan Bâtea, cel care a fost inițiator al înființării Mănăstirii „Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul” Scărișoara Nouă, unde, cu acest prilej, a fost oficiată și o slujbă de pomenire.

Răspunsurile la strană au fost oferite de membrii Grupului psaltic „Sfinții Martiri Brâncoveni”, iar la momentul pricesnei a cântat Aida Negrea.

De asemenea, în centrul satului Scărișoara Nouă a fost dezvelit și binecuvântat bustul lui Ioan Bâtea împreună cu o placă omagială. În continuare, asociațiile culturale au depus coroane la placa comemorativă și la bustul menționat.













Toate acestea au fost organizate prin implicarea și sprijinul Primăriei și a Consiliului Local Piscolt – primar Cosmin Vasile Varga, dar și cu ajutorul Societății Culturale Patriotice „Avram Iancu”, filiala Satu Mare – președinte Mircea Dobra. Dintre politicienii sătmăreni, la eveniment au fost prezenți deputatul liberal Adrian Cozma și secretarul de stat în Ministerul Mediului, Cristian Valer Beșeni.

2265 vizite
Distribuie pe