Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Așa-i când se vinde județul! La 80 de ani de la eliberarea ”ultimei brazde”, niciun oficial de la București nu a ajuns la Carei, de Ziua Armatei
Florin Răchitan  - Vineri, 25 Octombrie 2024

Aniversarea celor 80 de ani de la ceea ce am învățat din manualele de Istorie că a fost ”eliberarea ultimei brazde de pământ românesc”, sărbătorită de atunci ca Ziua Armatei Române pentru a onora sacrificiul soldaților care au alungat trupele horthyste și naziste, a adus și o premieră istorică, cel puțin în istoria recentă.

Niciun reprezentant al Președinției sau Guvernului României, nici măcar un amărât de ministru al Apărării, nu a fost prezent la manifestările ocazionate de acest eveniment la Satu Mare sau Carei.

În ultimele decenii nu era ceva neobișnuit ca unii dintre ei să lipsească în anii ”obișnuiți”, dar cel puțin în anii electorali se buluceau la monumentul din Carei ca târgoveții la iarmaroc și făceau băi de mulțime ca în bazinele ștrandului din Tășnad!

Acum, liniște.... În prima zi a campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, niciunul dintre candidații la Președinția României, nici măcar ”rebelul” George Simion de la AUR, nu a catadicsit să-și arate fața la Carei, să depună o jerbă de flori la monument sau ceva...

Totul a decurs, oarecum de musai, conform scenariului obișnuit din ceilalți ani, cu slujbă religioasă la monument, cu depuneri de coroane numai din partea oficialităților locale și județene și cu defilarea unor adunături de gărzi de onoare, cu elicoptere pe sus.











Numai voluntarii de la Asociația ”Invictus”, săracii, reprezentanți ai veteranilor răniți în diferitele misiuni de luptă în care au fost fost trimiși peste tot în lume în ultimele decenii, au făcut deja tradiționalul maraton până în acest capăt uitat de țară pentru a aduce drapelul românesc la Carei, de Ziua Armatei, drapel pe care l-au înmânat noii primărițe a orașului, care l-a arborat pe ansamblul monumental. Încă-i bine și așa! ;))










159 vizite
Distribuie pe