Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Zgomotul ritmurilor” cu Csabcsi
Sergiu Lenghel  - Sambata, 30 Ianuarie 2010

Ritmuri de tobe şi muzică tribală în spectacolul interactiv de percuţie desfăşurat vineri seara la Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu" Satu Mare.

 
"Zgomotul ritmurilor" a adunat 45 toboşari şi percuţionişti, actuali sau foşti elevi ai maestrului Cserey Csaba, alias Csabcsi, care a înmânat celor cu vârsta de până la 18 ani diplome de merit şi câte-un set de beţe nou-nouţe.
 

 

Ajuns la cea de-a doua ediţie, spectacolul a fost o adevărată demonstraţie de talente ale unor viitori toboşari, care au luat lecţii de la Csabcsi, acesta afirmând că anul viitor se gândeşte serios să mute show-ul într-o altă locaţie, una mult mai mare, unde să încapă sute de persoane.
 

 

Părinţii copiilor înscrişi la cursurile lui Csabcsi, prieteni sau, pur şi simplu, sătmăreni curioşi să vadă live un spectacol interactiv cu diferite instrumente de percuţie au avut ocazia să-i vadă la lucru şi pe doi "veterani" ai tobelor: Dinu Simon şi Jean Baciu.
 

 

Aceştia au fost acompaniaţi cu antren şi pricepere de Csabcsi, având la dispoziţie o paletă largă de instrumente. Până şi oalele şi scaunele au fost folosite pe post de tobe.
 

 

Elevii lui Csabcsi au arătat că ştiu să facă show, mai ales când, la final, acesta i-a chemat pe fiecare să-şi aleagă un instrument la care să cânte. Unul dintre cei mai micuţi cursanţi la tobe este Cristian Torja (8 ani), acesta aflându-se pentru a doua oară la un asemenea eveniment.
 

 

Marius Georgescu, în vârstă de 15 ani, fiul directorului Casei de Cultură din municipiul Carei, cântă şi el la tobe de aproape nouă ani, el făcând parte şi din mai multe trupe rock.
 

 

Cursurile de percuţie şi tobe au loc la Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu", unde orice persoană, indiferent de vârstă, are şansa să încerce o experienţă unică, pe care cu siguranţă nu o va putea dezvolta acasă, din cauza vecinilor. 

 

Tags: csabcsi  show  percutie  
2780 vizite
Distribuie pe