Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Willkommen!
Sergiu Lenghel  - Vineri, 26 Martie 2010

Timp de o săptămână, un număr de 18 elevi din oraşul înfrăţit Wolfenbuttel se află într-un schimb de experienţă la noi, fiind găzduiţi în casele unor elevi de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", Liceul German "Johann Ettinger" şi Colegiul Naţional "Doamna Stanca".

 

Unii dintre ei au mai fost şi cu alte ocazii în oraşul de pe Someş, în timp ce alţii ne vizitează pentru prima dată şi şi-au făcut o impresie bună despre ce au văzut până acum.

 

În seara de joi ei s-au distrat la Downtown Pub, unde le-a fost proiectat un film german, după care au asistat la concertul trupei de fete Sleazy inc. Operated.

 

"I-am dus şi la Shadows, nu că ar fi înnebuniţi după rock, dar aşa sunt ei, mai gălăgioşi, iar acolo a fost locul perfect pentru ei. Le-am arătat şi cele trei licee unde învaţă gazdele lor, dar i-am vizitat şi pe copiii de la Casa Maria" - afirmă Andreea, elevă la C.N. "Doamna Stanca", care găzduieşte pentru prima dată un elev din Wolfenbuttel.

 

În lipsa primarului Iuliu Ilyes, plecat într-o delegaţie la Târgu Mureş, elevii au fost primiţi vineri de viceprimarul Kereskenyi Gabor în sala de şedinţe a Consiliului Local, unde le-au fost prezentate informaţii despre oraşul nostru şi au primit cadouri simbolice din partea administraţiei locale.

 

După câteva cuvinte de salut în nemţeşte, viceprimarul a făcut un scurt istoric al relaţiei de înfrăţire dintre Satu Mare şi Wolfenbuttel, precizând că aceasta a luat naştere în urma inundaţiilor din 14 mai 1970, când locuitorii din oraşul german au sărit în ajutorul populaţiei sinistrate din Satu Mare, trimiţând de urgenţă mai multe transporturi de pături, textile, încălţăminte, alimente şi medicamente, dar şi alte bunuri.

 

Întrebaţi cum li se pare oraşul, unul dintre tineri a spus că i se par drumurile mai bune decât în anii trecuţi, când a mai fost la Satu Mare, la care viceprimarul i-a răspuns zâmbind: "poate ai fost pe alte trasee decât cele cu gropi".


 

 

1524 vizite
Distribuie pe