Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sărbătoare la Jandarmi
Sergiu Lenghel  - Vineri, 2 Aprilie 2010

Ziua Jandarmeriei Române a fost aniversată vineri la Satu Mare într-o atmosferă de sărbătoare. La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean a avut loc o adunare festivă la care au participat şefii structurilor din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, oficialităţi locale, veterani de război şi cadre ale unităţii.


 

Staff-ul oficial a fost unul destul de numeros, prefectul Radu Giurcă, primarul Iuliu Ilyes, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, primarul oraşului Negreşti-Oaş, Nicolae Bura, onorând invitaţia jandarmilor cu prilejul aniversării a 160 de ani de la înfiinţare.

 

Au fost prezentate mesajele preşedintelui României, Traian Băsescu, al premierului Emil Boc, ministrului Vasile Blaga, respectiv al Inspectorului General al Jandarmeriei Române, general locotenent dr. Olimpiodor Antonescu. De asemenea, vicepreşedintele CJ, Adrian Ştef, a citit mesajul de felicitare din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, Csehi Arpad.
 

 

Inspectorul şef al IJJ Satu Mare, colonelul Gheorghe Avram, a ţinut să mulţumească reprezentanţilor instituţiilor pentru buna colaborare, după care au fost înmânate diplomele şi cupele de la concursurile sportive organizate cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române. Pe primul loc s-a situat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare, locul II - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Someş" Satu Mare şi locul III - Direcţia Judeţeană de Informaţii.
 

 

Tot în cadrul festiv au fost avansaţi la gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, un ofiţer şi trei subofiţeri, după cum urmează: de la gradul de locotenent-colonel la gradul de colonel - Petru Leucuţa, de la gradul de plutonier-major la gradul de plutonier adjutant - Gheorghe Trenea şi Gheorghe Dorel Vida, de la gradul de sergent-major la gradul de plutonier - Ion Petre Zbona.
 

 

Totodată, pentru rezultatele deosebite în activitatea desfăşurată, un număr de 3 ofiţeri şi 13 subofiţeri au fost recompensaţi cu "citare prin ordin", iar 8 ofiţeri şi 80 de subofiţeri au fost recompensaţi cu "mulţumiri".

 

"Această sărbătoare ne onorează ca oameni şi militari, prin semnificaţiile profunde care răzbat înspre cei prezenţi astăzi, la aniversarea a 160 de ani de continuitate în slujba cetăţeanului şi a ţării" - a spus colonelul Gheorghe Avram.


 

Pentru Jandarmeria Română, ziua de 3 aprilie reprezintă aniversarea Zilei de armă, fiind ziua semnării actului prin care domnitorul Grigore Alexandru Ghica a promulgat "Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi".

3685 vizite
Distribuie pe