Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Vasile Lup a deschis Clubul Înţelepţilor
Florin Răchitan  - Marti, 18 Mai 2010

Cunoscut deja pentru acţiunile de caritate pe care le face pentru concitadinii loviţi de soartă, omul de afaceri Vasile Lup a venit cu o nouă idee prin care doreşte să aducă zâmbete pe faţa unor oameni dintr-o altă categorie socială dezavantajată în aceste vremuri: pensionarii.


 

„Am fost şocat de imaginea bătrânilor care s-au adunat săptămâna trecută să picheteze Prefectura pentru a protesta împotriva reducerii pensiilor şi aşa sărăcăcioase. Atunci am hotărât că trebuie să fac ceva pentru a-i ajuta, cât pot eu. Nu se poate să-i lăsăm la mila lui Dumnezeu, e vorba totuşi de nişte oameni care au muncit toată viaţa şi au crescut generaţia din care fac parte şi eu. Dacă Guvernul îi abandonează, atunci trebuie să aibă grijă de ei măcar cei care îşi permit. Altfel nu mai suntem o societate de oameni, ci nişte sălbatici cinici şi egoişti” – spune Vasile Lup.
 

 

Gândindu-se ce ar putea face în această situaţie, a ajuns la concluzia că poate să le ofere un sprijin sufletesc punându-le la dispoziţie propriul restaurant, pentru a înfiinţa cel mai mare club al pensionarilor din Satu Mare.

 

„Restaurantul Paloma nu este a-la-carte, fiind specializat mai mult pe organizarea nunţilor şi evenimentelor festive, astfel că în timpul săptămânii poate să găzduiască fără nici o problemă întâlnirile vârstnicilor” – declară omul de afaceri sătmărean.


 

El a luat legătura cu Asociaţia Persoanelor Vârstnice din Satu Mare şi a anunţat în presă data primei întâlniri a pensionarilor. Rezultatul l-a uimit şi pe el: marţi la orele prânzului s-a umplut întregul restaurant cu o capacitate de 300 de locuri.

 

Între participanţi am descoperit personalităţi cunoscute ale vieţii publice sătmărene, ajunse la vârste venerabile, profesori, doctori, oameni de cultură, dar şi oameni simpli dornici să petreacă ore plăcute în compania tovarăşilor de generaţie, pentru a-şi împărtăşi înţelepciunea vieţii.


 

„Clubul Înţelepţilor”, după cum l-a botezat chiar Vasile Lup, va fi deschis în fiecare zi de marţi şi joi, între orele 12 – 20, pensionarii având la dispoziţie jocuri de societate pentru petrecerea timpului liber, ziare, dar şi o mică bibliotecă încropită chiar de fosta învăţătoare a lui Vasile Lup, Domniţa Poştaş, care a donat câteva zeci de volume cu opere din Literatura Română şi Universală. De asemenea, pensionarii pot servi ceaiuri, cafele sau băuturi răcoritoare, asigurate gratuit de patronul restaurantului.
 

 

Surprizele nu se opresc aici. În fiecare lună, la Restaurantul Paloma se va organiza câte o petrecere în cadrul căreia vor fi sărbătoriţi toţi membrii clubului născuţi în luna respectivă.

 

Prima petrecere de acest fel va fi organizată în data de 26 mai, dar muzica a răsunat deja şi la inaugurarea clubului. DJ Alex, care s-a prezentat ca „DJ-ul pensionarilor” i-a invitat la dans pe participanţi şi i-a încântat cu melodii numai bune pentru vals şi romanţe nostalgice.
 

 

Nu înainte de a trece şi de momentele oficiale ale inaugurării, când gazda le-a urat oaspeţilor să se simte ca acasă, iar preşedintele Asociaţiei Pensionarilor, Mircea Marian, i-a mulţumit pentru această iniţiativă, afirmând că ceea ce face Vasile Lup este „o rază de lumină în aceste vremuri grele pentru noi”. El a subliniat, de asemenea, independenţa politică a omului de afaceri sătmărean, declarând că „avem nevoie de asemenea oameni, care nu se gândesc mereu la ciolan”.
 

 

Vicepreşedintele Asociaţiei Pensionarilor, Gavril Gyorgy, a stârnit hohote de râs când l-a numit pe fondatorul acestui club „domnul Farkas Laszlo”, ştiut fiind faptul că Vasile Lup tocmai învaţă limba maghiară, cu profesor, şi s-a adresat fiecărui membru al clubului în limba sa maternă.

 

Odată inaugurat clubul, domnii au invitat doamnele la dans şi au petrecut până la orele serii, într-o atmosferă cum demult le-a fost dat să simtă. Cu toţii şi-a dat întâlnire şi la următoarele ocazii în care va fi deschis „Clubul Înţelepţilor”.
 

 

3473 vizite
Distribuie pe