Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Ultima Şpagă” la Palat
Sergiu Lenghel  - Vineri, 28 Mai 2010

"Ultima Şpagă" a fost aruncată vineri pe treptele Palatului Administrativ din Satu Mare. Chiar dacă sătmărenii nu au fost prea receptivi la iniţiativa societăţii civile de a arunca monezi de 10 bani la intrarea principală a Prefecturii, protestul inedit a făcut ceva vâlvă.
 

 

Un grup de sătmăreni au făcut un gest simbolic şi s-au adunat la ora 18.00 pentru a lua parte la ceea ce au denumit „Moţiunea de cenzură a cetăţeanului român: programul "Ultima Şpagă".

 

Vicepreşedintele liberal al Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a participat şi el la această manifestare, după ce anul trecut tot liberalii au mai organizat un alt protest inedit, în timpul căruia tinerii din partid au pus câte un ciolan pe nişte scaune ce aveau înscrise pe ele  numele miniştrilor PD-L.

 

"Economia ţării a ajuns la capătul tunelului şi nu se mai vede deloc. Aceasta este ultima şpagă dată Guvernului Boc. Acum să ne lase în pace!" - a spus tânărul vicepreşedinte al CJ, după ce a aruncat cu mai multe monezi de 10 bani înspre Palat.

 

Şi preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineret a PNL Satu Mare, Mircea Pal, a participat la protestul organizat sub geamul unde îşi are biroul prefectul Radu Giurca. Maşina de serviciu a acestuia a fost "îmbrăcată" în fiţuici cu mesaje ironice la adresa lui Boc şi Băsescu.
 

 

"Degeaba râd toţi de tine, Emile! Ai exact înălţimea potrivită!" sau "Boc, ia şpaga şi lasă-ne să trăim!" - acestea au fost câteva dintre mesajele aşezate deasupra numărului de înmatriculare al Jeep-ului cumpărat de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

 

"Ultima Şpagă" a fost aruncată şi prin nişte hârtii reprezentând simbolic bancnote de 0 lei, cu chipul lui Traian Băsescu imprimat pe ele. Dacă monezile de 10 bani nu au fost adunate de pe jos de jandarmii trimişi să "păzească" Palatul, mesajele anti-Boc-Băsescu au fost rapid luate de pe maşina care-l plimbă pe prefect.
 

1951 vizite
Distribuie pe