Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Kids in the Rain
Sergiu Lenghel  - Marti, 1 Iunie 2010

Ploaia a stricat puţin socotelile celor care au organizat marţi diferite manifestări dedicate Zilei Internaţionale a Copiilor, dar sărbătoriţii s-au distrat şi aşa de minune. Au probat costumele pompierilor, s-au dat cu ATV-urile poliţiştilor de frontieră, au cântat şi au dansat.


 

Personalul din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi-a scos degeaba, marţi dimineaţa în Piaţa 25 Octombrie, tehnica de luptă din dotare, pentru a le prezenta celor mici, deoarece nu prea au avut public.


La ora 11.00 ploua cu găleata la Satu Mare, iar  pe platoul din Centrul Nou erau doar câţiva jandarmi, pompieri, frontierişti şi poliţişti de la Serviciul de Intervenţie Rapidă. Toţi au venit cu ce aveau ei mai bun: ATV-uri, motociclete, autovehicule speciale şi, bineînţeles, tehnica şi armamentul specific fiecărei unităţi.


Muzica din difuzoare ne-a dus cu gândul la anii copilăriei, însă n-a fost să fie o atmosferă prielnică pentru Ziua Internaţională a Copilului. Totuşi, unii părinţi au pus umbrelele deoparte şi i-au lăsat pe copii să încerce ATV-ul Poliţiei de Frontieră. Chiar dacă au fost puţini copii în Piaţa 25 Octombrie, ei nu au plecat cu mâna goală şi au primit balonaşe colorate din partea jandarmilor şi frontieriştilor.

 

Purtătorii de cuvânt ai celor două instituţii, Cristian Silaghi şi Oana Totorean, s-au aflat şi ei la datorie, gata să îi ia în primire pe cei mici.


Şi pompierii aveau în program o serie de aplicaţii demonstrative, o intervenţie cu ambulanţa SMURD şi o stingere de incendiu. La fel ca şi colegii lor, care urmau să le arate copiilor mai multe exerciţii de intervenţie cu câinii de serviciu.


Chiar dacă mobilizarea pentru spectacol a fost anulată din cauza ploii abundente, maşinile de intervenţie au demarat în trombă şi s-au îndreptat spre grădiniţe. Pentru ca Ziua Copilului să nu se desfăşoare fără cei sărbătoriţi, organizatorii au decis să viziteze ei copiii la grădiniţe.
 

 

Poliţiştii de frontieră, jandarmii şi lucrătorii Poliţiei Satu Mare au pornit la Grădiniţa nr. 11, situată pe Aleea Postăvaru, unde copilaşii, împreună cu doamnele educatoare şi cu directoarea Voichiţa Borobei i-au întâmpinat pe oamenii legii cu cântece şi poezii, fiind răsplătiţi cu baloane şi pliante informative, acestea din urmă adresate în special părinţilor.
 

 


Cea de-a doua grădiniţă vizitată a fost Grădiniţa Mondiala, unde "oaspeţii" au făcut cadouri copiilor care se pregăteau de culcare, bucuroşi de baloanele primite, dar mai ales de faptul că s-au fotografiat cu mascaţii.
 

 

Vremea mohorâtă a stricat şi sărbătoarea copiilor din Grădina Romei. Terenul de joacă era pustiu, terasele rămase de la Ziua Oraşului erau şi ele goale, doar în faţa scenei aproximativ 30 de persoane "înarmate" cu umbrele au asistat la un spectacol realizat de copiii de la grădiniţele din oraş.
 

 

Echipa Radio Transilvania, partenerul acestui spectacol intitulat "Jocuri de copii", a împărţit dulciuri celor mici.
 


Copiii au prezentat un eco-program "Ocrotiţi natura", au dansat şi au cântat împreună de ziua lor, aşa cum au fost învăţaţi de educatoare. După ce stropii de ploaie au încetat să mai cadă, parcul a devenit mai aglomerat, pe scenă urcând fetele de la Crazy Dancers, trupa Inedit, Cununiţa Năzdrăvană, Hermina Hotca, Royal Dance Club şi minoretele de la Şcoala "Octavian Goga".


De asemenea, Teatrul de Nord a organizat două spectacole cu ocazia Zilei Copilului: "Motanul încălţat" a fost prezentat la ora 13.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar de la ora 15.00, cei mici au putut viziona, la teatru, spectacolul în limba maghiară "Holle anyo".
 

2901 vizite
Distribuie pe