Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Opel Drag Racing – more power!!!
Florin Răchitan  - Joi, 3 Iunie 2010

După succesul uriaș de anul trecut, organizatorii competiției de Drag Racing doresc să recidiveze și să aducă la Satu Mare un show și mai și, cu elemente spectaculoase de care vedem numai în filmele americane.

 

În cadrul unei conferințe de presă organizată la reprezentanța Opel West din Satu Mare, organizatorii principali, managerul Marton Aron și președintele AutoSportClub, Butka Gergely, împreună cu purtătorii de cuvânt File Monika și Gabriela Pușcașiu, au prezentat câteva detalii ale evenimentului ce va avea loc în weekend-ul 3 – 4 iulie pe aeroportul din Satu Mare.

 

Potrivit declarațiilor acestora, competiția din acest an va avea o amploare mai mare, deoarece deja este cotată la nivel internațional, devenind etapa pe România a Campionatului Central-European de Accelerare, motiv pentru care la Satu Mare vor veni cei mai buni raceri din România, Ungaria, Cehia, Slovacia și Croația.

 

În consecință, și elementele de spectacol vor fi mai numeroase și mai variate. Nu vor lipsi obișnuitele drift show, rally show sau streetfighter show, dar va fi adus la Satu Mare și  cel mai rapid vehicul rulat vreodată pe o pistă din România, un jet-car dotat cu motor cu reacție similar avioanelor de luptă F-16.


 

Concurenții se vor putea înscrie în patru categorii distincte: campionatul central-european rezervat profesioniștilor, concursul destinat mașinilor de serie, la care se poate înscrie oricine, Cupa Satu Mare, la care sunt invitați să participle doar șoferi din județul Satu Mare, respectiv Cupa Opel Astra, la care pot să participe doar proprietarii acestui tip de mașină.

 

Despre înscrieri și condiții de participare vom reveni cu amănunte în cursul următoarelor săptămâni.

 

Dacă anul trecut au fost opt mii de spectatori, la ediția din acest an organizatorii se așteaptă la 12.000 de vizitatori în cele două zile în care se va desfășura Opel Drag Racing. Aceștia vor avea la dispoziție numeroase servicii și programe de petrecere a timpului liber, în completarea spectacolului propriu-zis al întrecerii dragsterelor.


 

Organizatorii evenimentului sunt AutoSportClub și DragRacing Hungary, partenerul principal este Opel West Satu Mare, iar parteneri oficiali: Ștrandul Termal Carei, GerBog SRL, energizantul Kalaschnikov și lubrifianții Mobil 1 de la Lubexpert. Partenerul de logistică este rețeaua A-Car, iar evenimentul este asigurat prin Omniasig.

5971 vizite
Distribuie pe