Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
"Oraşul este şi al meu!"
Sergiu Lenghel  - Vineri, 2 Iulie 2010

Bicicliştii şi-au susţinut din nou drepturile printr-un minimal mass în centrul Sătmarului. Dacă la prima ediţie ploaia de atunci i-a cam ţinut acasă pe biciclişti, joi de la ora 17.30 s-au adunat aproape 60 de persoane, care au pedalat timp de o oră prin oraş.

Cu toate că de atunci nimeni din Primărie nu le-a trimis vreo invitaţie la discuţii, participanţii nu se lasă bătuţi şi vor să organizeze în fiecare prima zi de joi a lunii câte un astfel de marş.

"Oraşul este şi al meu!" - a fost mesajul cel mai des întâlnit la bicicliştii care au urmat acelaşi traseu ca şi în urmă cu o lună: sensul giratoriu din Piaţa Libertăţii, strada Cuza Vodă, strada Gheorghe Lazăr, strada 1 Decembrie 1918, strada Ştefan cel Mare, strada Mihai Viteazul şi strada Horea.
 

Ajunşi în Piaţa 25 Octombrie, cei prezenţi au făcut un flashmob de cinci minute, ridicând pancarte cu diferite inscripţii sau chiar... bicicletele.
 

Andrei Dorian a fost cel mai tânăr biciclist participant la minimal mass-ul de joi. Împreună cu fratele său, Alex, şi câţiva prieteni şi-au luat bicicletele şi au venit să protesteze alături de restul sătmărenilor. "În general noi mergem "la marmură" lângă Casa de Cultură, dar când ne alungă de acolo ne dăm cu bicicleta şi la Lupoaică sau sub podul Decebal" - spune tânărul de zece ani, care deţine un BMX.
 

Maria Horotan a pedalat şi ea pentru drepturile bicicliştilor, deşi are 65 de ani. În timp ce băieţii se jucau cu BMX-urile prin faţa Catedralei Romano-Catolice, femeia ne explică de ce a venit la marş. "De cinci ani circul doar cu bicicleta. Recunosc că face bine şi la sănătate puţină mişcare. Sunt străzi unde pur şi simplu n-ai unde să mergi, o iei pe trotuar că nu ai ce face. Bine că nu m-a prins Poliţia până acum" - spune sătmăreanca.
 

În prima zi de joi a lunii august, bicicliştii îşi vor da din nou întâlnire în faţa Catedralei Romano-Catolice, tot la ora 17.30. Poate atunci vor veni cu sutele, la fel cum au fost şi în Cluj sau Timişoara, unde au avut loc marşuri ale bicicliştilor.

2314 vizite
Distribuie pe