Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Beciuri inundate după „lucrări de reabilitare”
Sergiu Lenghel  - Marti, 13 Iulie 2010

Lucrările de refacere a carosabilului de pe strada Tudor Vladimirescu le dau mari bătăi de cap locatarilor din Blocul 9A.

Mai multe familii s-au trezit cu subsolul plin cu apă, după ce duminică a plouat cu găleata. Mircea Mărginean, unul din locatarii blocului inundat, dă vina pe firma executantă a lucrărilor, care a lăsat vraişte trotuarul.

 

Mai mult, acesta acuză Primăria de indiferenţă în ceea ce priveşte calitatea lucrărilor, deoarece bordurile de pe marginea şoselei sunt mult mai înalte decât nivelul trotuarului, astfel că apa se scurge în beciurile oamenilor.

 

"Pe vremea când încă funcţionau centralele termice, blocul nostru era alimentat cu căldură şi apă caldă de la centrala de pe strada Mihai Viteazul. Conductele de alimentare treceau printr-un canal termic care traversează trotuarul şi are legătură cu subsolul blocului" - spune Mircea Mărginean.

 

În urma lucrărilor executate de SC Construcţii Drumuri SA, trotuarul a fost distrus, iar bordurile montate au aproape 20 cm. În aceste condiţii, apa acumulată pe trotuar nu se poate scurge pe carosabil şi în canalizarea stradală. Singura cale de scurgere a apelor este canalul termic, prin acesta ajungând direct în subsolul blocului.
 

 

"De când a început reabilitarea străzii, în urma fiecărei ploi, la subsol se adună cantităţi mari de apă. Îţi trebuie cizme să intri aici. Nu avem ce face, vom scoate apa cu pompa" - adaugă locatarul, solicitând Primăriei să intervină în această problemă care afectează zeci de persoane.

 

Administratorul public al municipiului, Ioan Litan, ne-a declarat că în perioada următoare urmează ca firma Construcţii Drumuri să refacă şi trotuarele de pe strada Tudor Vladimirescu, însă nici nu a vrut să audă de nemulţumirea exprimată de Mircea Mărginean, referitoare la înlocuirea bordurilor. "Ce borduri! Nu se înlocuieşte nimic!" - a răbufnit Litan.

2497 vizite
Distribuie pe